Amerika otpravila novog veleposlanika u Hrvatsku

Amerika ima novog veleposlanika za Hrvatsku  Robert Kohorst. Novi veleposlanik stigao je sa suprugom u Zagreb, objavilo je američko veleposlanstvo na svojem službenom twitter profilu izrazivši im dobrodošlicu

Kohorst će na mjestu veleposlanika zamijeniti Julietu Valls Noyes prije isteka roka. Veleposlaničku dužnost u Hrvatskoh Juliet je započela u rujnu 2015. godine. Da će dobiti zamjenu saznala je početkom rujan prošle godine, piše N1.hr.

 

Veleposlanik je Trumpov izbor

O smjeni Valls Noyes  spekuliralo se od prvog dana nakon pobjede Donalda Trumpa na izborima, jer je – iako karijerna diplomatkinja – bila bliska bivšem predsjedniku SAD-a Baracku Obami, a Robert Kohorst je privatni poduzetnik iz nekretninskog biznisa blizak Trumpu.

Kohorst nema nikakvog iskustva u diplomaciji, a dužnost u Zagrebu Trump mu je dodijelio u okviru političkog imenovanja veleposlanika, mehanizma nagrađivanja pristaša predsjedničkih kandidata i donatora izbornih kampanja.

Osim kao nekretninski magnat, poznat je i kao milijunski donator Republikanske stranke te član Trumpova odbora za prikupljanje novca za potrebe predsjedničke tranzicije.

Kohorst je nekretninski magnat čija se tvrtka Everet Properties bavi iznajmljivanjem stanova i skladišnih jedinica u SAD-u te kupnjom i preprodajom zemljišta, a bio je i direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf te tvrtke koja proizvodi kostime za Noć vještica Masquerade International.

N1.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *