Supružnici u Kaliforniji zatočili trinaestero svoje djece

Policija je u Kaliforniji pronašla kuću užasa. Trinaestero braće i sestara, neki u okovima, pronađeni su zatočeni i izgladnjeli od vlastitih roditelja.
Supružnici Turpin , David (57) i njegova supruga Louise (49) zatvoreni su zbog mučenja i dovođenja u opasnost djece.

Određena je jamčevina od devet milijuna dolara svakome za eventualno oslobađanje. Kuća se nalazi u Perrisu, dva sata jugoistočno od Los Angelesa.

 

Odbjegla djevojčica prijavila zatočenje brače i sestara

Jedna od sestara, 17-godišnjakinja, prekinula je košmar svoje braće i sestara. Uspjela je pobjeći i pozvala u nedjelju ujutro broj hitne službe 911 s mobitela pronađenog u kući. Djevojka, “pomalo mršava”, koja se činila da ima tek 10 godina, po priopćenju policije tvrdila je da njezino dvanaest braće i sestara drže zatvorene u kući njihovi roditelji, ističući da su neki privezani lancima i okovima. Po dolasku policija je shvatila da je sedam osoba odraslo, u dobi od 18 do 29 godina. Najmlađa djevojčica ima dvije godine. Službe za zaštitu djece otvorile su istragu.

Par zasad nije objasnio zašto je nekoliko njihove djece pronađeno okovano za krevet u tami i užasnom smradu. David Turpin vodi se kao direktor privatne škole u Perrisu na Internet stranici ministarstva obrazovanja. Adresa odgovara onoj gdje žive Turpini. Po Los Angeles Timesu, par je živio na toj adresi od 2010., a ranije u Teksasu. Dvaput su proglasili bankrot.

Nova afera koju su prenijeli mediji u cijelom svijetu podsjeća na druge poznate slučajeve otmice, one otmičara Ariela Castra te žrtava Jaycee Dugard, Elisabeth Fritzl i Natasche Kampusch.

HRT/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *