Američki Hrvat Stipe Miočić obranio naslov UFC prvka

Stipe Miočić (35) ušao je u povijest slobodne borbe, po treći je put obranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji. U borilačkom spektaklu UFC 220 u Bostonu američki Hrvat pobijedio je odlukom sudaca 31-godišnjeg Kamerunca Francisa Ngannoua (31).

Američki Hrvat je kroz svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio naslov. Sva tri suca dali su pobjedu našem borcu, tri puta po 50-44.

To je Stipina 18 pobjeda u karijeri i šesta u nizu. Stipe je nakon pobjeda protiv Hunta i Arlovskog trijumfom nad Fabricijom Werdumom osvojio naslov svjetskog prvaka u slobodnoj borbi.

Vlasnik UFC pojasa je od svibnja 2016. godine i do sada je tri puta obranio naslov, protiv Alistaira Overeema (rujan, 2016.), Juniora dos Santosa (svibanj, 2017.), te Francisa Ngannoua.
Uoči meča kladionice nisu davale prednost američkom Hrvatu. – Tako je bilo u gotovo svim mojim borbama, ali to mi ne smeta.Volim ušutkati ljude, oni koji se klade protiv mene izgube mnogo novca. Njima poručujem da se idući put klade na mene! – rekao je prije nekoliko Stipe.

Popularni MMA komentator je u najavi borbe istaknuo kako je “Miočić u naletu i ako zaustavi Ngannoua, onda će zacementirati svoju poziciju najopakijeg čovjeka na Zemlji.” Stipe je to i učinio! Stipe je u dvorani imao veliku podršku hrvatskih navijača.

UFC forsirao Francisa Ngannoua

U svim najavama meča UFC je u prvi plan gurao se Francis Ngannou, kao da je on prvak, a ne Stipe Miočić. Tako se samo govorilo o njegovoj snazi, o udarcima jačine kao da te pogodio Ford Escort i o njegovu srcedrapajućem putu prema vrhu. A to što Miočić ima priliku postati prvi u povijesti UFC-a koji je triput zaredom u ovoj kategoriji obranio naslov, to im baš nije bilo vrijedno spomena. I sve to bilo je toliko očito da su to primijetili navijači, drugi borci, a i sam prvak.

Vjerujem da je svima postalo očito da UFC navija da izgubim. Osjećam manjak respekta s njihove strane, rekao je Stipe uoči borbe.

Stipe nakon meča

Nakon meč Upitan što mu ova pobjeda znači Stipe je rekao :

-Naravno da mi ova pobjeda puno znači. Ovaj tip je fenomen i jedan u milijun, no pogodite što se dogodilo? On je poražen! Pobijedio ga je tip sa srednjeg zapada, koji je inače 15 kilograma lakši od njega. I ja sam najveći teškaš jer sam obranio titulu tri puta, napravio sam ono što nitko nikada nije. I uistinu vjerujem u to kako sam najbolji svih vremena. Morao sam proći težak put da bih došao do titule, a pogledajte kakve sam imao obrane. Titulu sam uzeo pred 15.000 ljudi, zatim sam ju obranio protiv Overeema, K-1 prvaka i pravog ubojice, nakon toga je tu bio JDS koji me ranije pobijedio i sada ovaj fenomen. Sve što sam napravio bilo je vlastitim trudom i napravio sam ono što nitko nikada nije.

Na pitanje smatra li kako će sada napokon dobiti više respekta od strane UFC-a te hoće li sada napokon biti promoviran koliko zaslužuje, također je odgovorio vrlo brzo i jasno:
– Ne znam niti me zanima. Tu je moj trener, moj tim i moja obitelj. Mi se međusobno poštujemo kakva god situacija bila. Ja ću nastaviti raditi ono što sam radio do sada. Ne smatram da je išta narušeno niti da išta treba popravljati.

A o daljim planovima rekao je:
– Naravno da imam planove. Uskoro će mi se roditi kćer, brzo će napuniti 18 i brzo će početi izlaziti s momcima. Neka se pripaze momci koji pokušaju razgovarati s njom, sve ću ih porazbijati – rekao je Stipe, izmamivši aplauz prisutnih.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *