Australian Open: Mate Pavić osvojio dva Grand Slama

Mladi hrvatski tenisać Mate Pavić, na Australian Openu postigao je nevjerojatan rezultat , u samo 16 sati razlike osvojio je dva Grand Slama.

U subotu je slavio u finalu muških parova s Oliverom Marachom, a jutros jeuzeo  naslov i u mješovitim parovima. S Kanađankom Gabrielom Dabrowski slavio je protiv Mađarice Timee Babos i Indijca Rohana Bopanne s 2:6, 6:4, 11:9.

 

Grand Slam u mješovitim parovima


Nakon što je osvojio Australian Open u muškim parovima, Mate Pavić u paru s Kanađankom Gabrielom Dabrowski pobijedio je mađarsko-indijsku kombinaciju Timea Babos – Rohan Bopanna sa 2:6, 6:4, 11:9! i osvojio je Grand Slam i u konkurenciji miješanih parova.

Nakon pobjede Pavić je kratkom izjavom nasmijao protivnike ” Bit ću kratak. Prvo bih čestitao Timei Babos te Rohanu Bopanni na sjajnom meču. Želim vam svu sreću. Nadam se da ćete igrati zajedno i vratiti se sljedeće godine te pokušate biti bolji“.

Zatim je pohvalio svog trenera.
Počeli smo surađivati u Stockholmu, radili smo prilično naporno. Pitao sam ga hoće li mi se to isplatiti, a on mi je jamčio da hoće. Čini se da se isplatilo, zar ne, treneru?, upitao je Pavić i ponovno sve nasmijao, a zatim se malo uozbiljio:
Jučerašnji i današnji dan su nevjerojatni. Osjećam ogromnu sreću i čast. Vidimo se i sljedeće godine, nadam se da ću ponoviti ovaj rezultat.

 

Grand Slam u muškim parovima

Mate Pavić je u subotu u disciplini muških parova s Austrijancem Oliverom Marachom osvojio svoj prvi Grand Slam u toj kategoriji. Pavić i Marach su u finalu u Melbourneu svladali kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 6:4, 6:4.
Nakon pobjede Pavić je rekao kako im je puno pomoglo prošlogodišnje finale u Wimbledonu koje su izgubili, jer im je pokazalo što sve mogu.

Znao sam da mogu postići ove rezultate i osvojiti Grand Slam i biti u vrhu. Trebalo je, kao i u svemu, malo vremena da se poklope neke stvari, da se skupi tim ljudi. Angažirali smo i trenera. Mislim da nam je to dosta pomoglo, rekao je Pavić u razgovoru s Kristinom Kukoljom za SBS radio u Melbourneu.

Pomogao je i Wimbledon prošle godine. To je bio prvi pravi rezultat koji smo ostvarili. Igrali smo težak meč koji smo izgubili, ali nam je pokazao koliko možemo i da možemo biti na tom nivou. Prošle sam godine osvojio i US Openu u miješanim parovima i već je tada to zvučalo dobro, ali ovo je ipak jedna viša razina, objasnio je Pavić.

Moram se opet vratiti na taj Wimbledon. Bilo je teško izgubiti to finale, ali mi je to puno pomoglo što se tiče iskustva. Bolje sam se osjećao na terenu i bio opušteniji jer znam kako je to izgubiti u finalu. Bili smo u meču od početka i odigrali smo stvarno odličan meč i presretan sam, dodao je Mate.

HIA.com.hr
foto:AFP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *