Održan sastanak državnog vrha RH na Pantovčaku, priopćenje kratko

Na Pantovčaku je u četvrtak održan sastanak državnoga vrha – predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Kratko priopćenje

Na aktualnoj stranici hrvatske predsjednice stoji samo kratka objava da su predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora na stastnku razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitičkim temama.

Sastanak je trajao malo više od dva sata, piše vecernji.hr . A aktualnih tema zasigurno nije nedostajalo. Proteklih dana otvorile su se teme rotacije veleposlanika, pitanje blokiranih hrvatskih građana, nabava borbenih zrakoplova, granični spor sa Slovenijom kao i poziv hrvatske predsjednice srbijanskome kolegi Aleksandru Vučiću da dođe u posjet Hrvatskoj.

Vučić će za vrijeme posjeta Zagrebu razgovarati i s premijerom Plenkovićem iako su u Vladi bili zatečeni javnim pozivom Kolinde Grabar-Kitarović srpskom predsjedniku i u neslužbenim razgovorima. Ne skrivaju da se ona o tome nije prethodno konzultirala s premijerom, s kojim bi trebala sukreirati vanjsku politiku , piše novilist.hr.

Premda je iz priopćenja Ministarstva vanjskih i europskih integracija (MVEP) posve jasno da u Vladi smatraju da nije vrijeme za Vučićev dolazak u Zagreb, prema priopćenju iz Banskih dvora premijer Andrej Plenković će razgovarati s vučićem tijekom boravka u Zagrebu. »U tom se priopćenju navodi sve što Hrvatska poduzima. A, osim toga, svaki put kad je predsjednik neke države posjetio Hrvatsku, sastao se i s premijerom«, kazali su u Vladi.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto: ured predsjednice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *