ZIMSKE OI: U Pjongčang otputovala hrvatska selekcija

Hrvatska olimpijska selekcija otputovala je u ponedjeljak iz zračne luke Franjo Tuđman Zagreb u Pjončang gdje će se od 9.do 25.veljače održati XXIII . Zimske olimmpijske igre (OI).  U hrvatskom je izaslanstvu najveći broj članova do sada.

Pored barjaktara Natka Zrnčića Dimu u zrakoplov su ušli i Filip Zupčić, Leona Popović, Ida štimac i Lana Zbašnik te još desetak akreditiranih osoba među kojima su treneri, pomoćni treneri, serviseri, fizioterapeut i druge službene osobe predvođene Ivicom Kostelićem, dok Ante Kostelić na put ide danas. Hrvatskoj selekciji će se kasnije priključiti i Janica Kostelić.

Iz američkog Denvera u Južnu Koreju  otputovala i naša četvrta predstavnica u alpskom skijanju Andrea Komšić, dok će preostali dio alpske reprezentacije na put krenuti nakon otvaranja Igara pa će Elias i Samuel Kolega u Pjongčang otputovati 11. veljače iz Zagreba, a Matej Vidović i Istok Rodeš 17. veljače iz Zuericha.

U olimpijskom selu već su dva dana sanjkašica Daria Obratov te naši predstavnici u bobu Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić i Mate Mezulić.

 

 

Sva hrvatska odličja na  zimskim OI

Zanimljivo, od 11 medalja sa ZOI-ja hrvatski su sportaši čak četiri osvojili 14. veljače. Niz je započela Janica Kostelić zlatom u kombinaciji 2002. u Salt Lake Cityju, nastavili su ga Ivica Kostelić srebrom u kombinaciji u Torinu 2006. i Jakov Fak broncom u utrci biatlonaca na 10km u Vancouveru 2010. te Ivica Kostelić novim kombinacijskim srebrom u Sočiju 2014.

SVA HRVATSKA ODLIČJA NA ZOI:

ZLATO
Janica Kostelić (slalom) Salt Lake City (2002.)
Janica Kostelić (veleslalom) Salt Lake City (2002.)
Janica Kostelić (kombinacija) Salt Lake City (2002.)
Janica Kostelić (kombinacija) Torino (2006.)

SREBRO
Janica Kostelić (super-G) Salt Lake City (2002.)
Janica Kostelić (kombinacija) Torino (2006.)
Ivica Kostelić (kombinacija) Torino (2006.)
Ivica Kostelić (superkombinacija) Vancouver (2010.)
Ivica Kostelić (slalom) Vancouver (2010.)
Ivica Kostelić (superkombinacija) Soči (2014.)
BRONCA
Jakov Fak (biatlon) Vancouver (2010.)

HRT/HIA.com.hr
foto:screen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *