Ruski putnički zrakoplov se srušio, nema preživjelih

Ruski putnički zrakoplov Antonov srušio se blizu Moskve.  “Pronađena je olupina, nema preživjelih”, citira TASS izvore s mjesta događaja. Poginulo je 65 putnika i šest članova posade.
Istraga pokazala, zrakoplov je eksplodirao na zemlje.

 

Ruski zrakoplov eksplodirao na zemlji

Zrakoplov je eksplodirao na tlu, rekli su savezni istražitelji, odbacujući mogućnost terorističkog napada. Zrakoplov nije bio oštećen u trenutku kada je dodirnuo tlo, a prije toga nije bilo ni požara, objavilo je istražno povjerenstvo u priopćenju.

Pad zrakoplova

Zrakoplov Saratov Airlinesa An-148 nestao je s radara manje od 10 minuta nakon što je poletio iz moskovske zračne luke Domodjedovo, piše ruska agencija. Letio je prema ruskom gradu Orsku koji se nalazi u regiji Orenburg, na granici s Kazahstanom. Još se ne zna što je uzrokovalo nesreću.

Na mjestu pada zrakoplova pronađena su dva tijela i uređaj za snimanje govora u pilotskoj kabini, pišu ruski mediji pozivajući se na službene izvore.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, mediji javljaju da je pilot Antonova prijavio tehničku grešku, te da je zrakoplov namjeravao hitno prizemljiti.

Stanovnici sela u blizini kojeg se srušio avion ispričali su da su vidjeli avion kako pada u plamenu. Zrakoplov je ‘ pao  na polje u okrugu Ramensky”, rekao je izvor za RT.

Flight radar je objavio statističke podatke s leta koji pokazuju da je avion padao brzinom od 6.500 metara u minuti.
Rusko ministarstvo prometa razmatra nekoliko mogućih uzroka, uključujući loše vremenske uvjete i pogrešku pilota, navodi agencija Interfax.

Saratov Airlines ima sjedište u Saratovu, 840 kilometara jugoistočno od Moskve. 2015. godine zabranjen im je rad na međunarodnim rutama nakon što su nenajavljeni inspektori otkrili da se u kokpitu nalazi osoba koja nije član posade.

Zračni prijevoznik podnio je žalbu protiv zabrane, promijenio svoj pravilnik te nastavio međunarodne prijevoze. Najviše letova ima u samoj Rusiji, a što se tiče međunarodnog prometa, ima destinacije prema Armeniji i Gruziji, piše BBC.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *