Procurili dokumenti koji upućuju na mogući sukob interesa Ante Ramljaka

U medijima su objavljeni dokumenti koji pokazuju da je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak bio zaposlen u tvrtki Texo Management sve do 30. travnja prošle godine. Dakle, 20 dana nakon što je preuzeo dužnost u koncernu.

Podsjetimo, saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je , 19.siječnja,  putem Facebooka objavio da se “sve glasnije šapuće da je Ramljak bio prijavljen i zaposlen u Texo Managementu i nakon što je postao povjerenik i da je angažirao tvrtku u kojoj je u trenutku angažmana bio zaposlen”.

“To se neće još dugo moći skrivati, a kako bi javnost dobila odgovor kao zastupnik građana jutros sam postavio zastupničko pitanje. Zanima me što će sada napraviti premijer Plenković i hoće li se prestati skrivati iza ministrice Dalić i Ante Ramljaka!”, objavio je Grmoja.

Odgovor izvanredne uprave

Iz izvanredne uprave Agrokora poručuju da “datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika.”

Pojašnjavaju da Ramljak nije zaposlenik Agrokora te da nema s Agrokorom ugovor o radu.

“Sa svrhom otklanjanja svih potencijalnih šumova u kanalu, iznosimo sljedeće činjenice: Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokora. Njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH i činjenicom da je isti imenovan na tu funkciju rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu. Zakon naime određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne previđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji.

Prema tome, Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja prošle godine iz bruto iznosa naknade koju prima plaća zakonom propisane doprinose i poreze sukladno obračunu ugovora o djelu. Provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine. Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika”, navode u Agrokoru (jutarnji.hr)

 

Gordan Jandroković

A na HDZ-ovu skupu u Slavonskom Brodu, situaciju u Agrokoru komentirao je glavni tajnik stranke, predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Ako je bilo nekakvih propusta, ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati. Ne možemo mi kao HDZ, koji smo uložili veliki politički kapital kako bi spasili Agrokor, da bi spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe, izjavio je Jandroković. (HRT)

HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *