Srušio se ruski transportni avion

Ruski transportni zrakoplov srušio se u utorak u Siriji pri čemu je poginulo svih 39 putnika i članova posade, objavilo je rusko ministarstvo obrane, a prenose ruske agencije.

To je jedna od najtežih nesreća povezanih s vojnom intervencijom koju je Moskva pokrenula u rujnu 2015. podržavajući režim Bašara al-Asada.

Kampanja ruskih zračnih napada vodi se uglavnom iz zračne luke Hmejmim, gdje je predsjednik Vladimir Putin u prosincu izjavio da je ruska vojna misija savršeno izvedena i najavio djelomično povlačenje postrojbi.

Do gubitka zrakoplova je došlo zbog tehničkog problema, navodi se u priopćenju ministarstva obrane na koje se pozivaju ruske novinske agencije. Dodaje se da je zrakoplov pao 500 metara od piste za slijetanje i da nije bilo pucnjave. Povjerenstvo ministarstva obrane će proučiti sve moguće verzije događaja, precizira se u priopćenju koje ne donosi pojedinosti o putnicima zrakoplova i okolnostima nesreće.

Predsjednik Vladimir Putin je izrazio sućut obiteljima žrtava, rekao je njegov glasnogovornik Dmitri Peskov ruskim agencijama.

HRT/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *