Thornbjorn Jagland pozdravio ratifikaciju IK

Thornbjorn Jagland, glavni tajnik Vijeća Europe u petak je pozdravio rafitikaciju Istanbulske konvencije (IK) u Saboru. Vijest o ratifikaciji nazvao je “odličnom viješću”.

“Pozdravljam ratifikaciju Istanbulske konvencije Vijeća Europe impresivnom većinom. To je odlična vijest uoči moga posjeta Hrvatskoj idući tjedan”, poručio je Jagland za Večernji list.

“Hrvatski put prema europskim integracijama i članstvu u EU bio je dojmljiv. Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem Europe, u ključno vrijeme. U Zagrebu ću razgovarati o postojećim izazovima u Europi i prioritetima hrvatskog predsjedanja i radujem se tome”, kazao je Jagland.

Thorbjørn stiže u radni posjet Hrvatskoj u utorak, a sastat će se i s premijerom Plenkovićem i s ministricom Pejčinović Burić, te će posjetiti i Sabor.

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Hrvatska je 30. od 47 članica Vijeća Europe koja je ratificirala Istanbulsku konvenciju i 18. članica EU-a koja je to učinila.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *