Međimurska županija u obnovu Odjela neurologije uložila 600.000 eura!

Međimurska županija u obnovu Odjela neurologije uložila 600.000 eura!

 u Županijskoj bolnici Čakovec otvoren novouređeni Odjel neurologije gdje su nakon pet mjeseci radova te ukupno 745.500 eura ulaganja Međimurske županije stvoreni uvjeti dostojni 21. stoljeća.

Završetak ove nove velike investicije Međimurske županije u Županijsku bolnicu Čakovec pratile su još dvije lijepe vijesti: naša je Bolnica ušla u obitelj akreditiranih zdravstvenih ustanova, te je primila donaciju od 50.000 eura Terezije Hozmec,Međimurke iz Stuttgarta, koja je time ispunila vlastitu želju, ali i želju svog pokojnog supruga Josipa. U ime donatora svečanosti su prisustvovale Ivana Golenko i Marija Kramar. Od većeg dijela donacije kupljen je vrijedan uređaj za centralno praćenje vitalnih funkcija koji će biti smješten u jedinicu za liječenje moždanog udara novouređenog Odjela neurologije.

Donatorici su zahvalili i poslali srdačne pozdrave ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., te voditelj djelatnosti neurologije Boris Hlebec, dr. med., pri čemu je ravnatelj naglasio: „Ovo je odjel gdje sam se, prije 23 godine, prvi puta susreo s radom u medicinskoj struci, prije i samog upisa na Medicinski fakultet, ovo je odjel koji je mnogo prebrodio tijekom pandemije zbog preseljenja i zbrinjavanja najtežih pacijenata oboljelih od Covida 19, i zato mi je drago da ga danas otvaramo kao suvremeno uređen prostor, dostojan naših vrijednih djelatnika i naših pacijenata. Odjel ide dalje na čelu s doktorom Hlebecom, a na dobrim temeljima koje je ostavio negdašnji voditelj, doktor Robert Marčec. Svima vam želim dobro zdravlje i da što manje koristite ovaj odjel“, rekao je ravnatelj Šegović, zahvalivši Upravnom vijeću Bolnice te osobito županu i Međimurskoj županiji na razumijevanju i uloženim sredstvima, a tehničkoj službi ustanove na čelu s inženjerom Alojzom Nestićem na predanom radu i izvrsnoj koordinaciji.

Voditelj Odjela neurologije Boris Hlebec izrazio je neizmjerno zadovoljstvo i zahvalnost Međimurskoj županiji, naglasivši da djelatnost zahvaljujući velikom ulaganju ulazi u novo poglavlje unaprjeđenja neurološke skrbi: „Odjel je danas na ponos svima zahvaljujući ljudima koji su desetljećima na svojim leđima nosili njegovo dostojanstvo i razvoj, prebrodili oluje i postali jači. Obnova nije samo novi sloj boje na zidovima već govori o svrsi i priznanje je ljudima koji odjel čine i koji se u njemu liječe“, dodao je doktor Hlebec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec ističe da je nakon pet mjeseci obnove prostora osvanuo još jedan veliki dan za međimursko zdravstvo: „Neurološka skrb zahtijeva multidisciplinarni pristup, a 17.000 pacijenta godišnje dovoljno govori o važnosti postojanja ove djelatnosti u našoj bolnici i važnosti njezina razvoja. Međimurska županija uložila je 600.000 eura u stvaranje boljih uvjeta za djelatnike i pacijente Odjela neurologije i na tome, usprkos izazovima, nećemo stati te smo za potrebe naše Bolnice i dalje na raspolaganju“, rekao je župan. Uz rekonstrukciju prostora Odjela neurologije 'od poda do stropa', kupljeni su novi namještaj i oprema vrijedni dodatnih 145.500 eura.

Na napretku i dosezima ustanove djelatnicima Županijske bolnice Čakovec čestitala je izaslanica Ministarstva zdravstva, načelnica Sektora za bolničku zdravstvenu zaštitu i kvalitetu zdravstvene zaštite Anita Milas-Anzić, dr. med.,poručivši da budu ponosni na dosege, na profesionalnost i ljudskost koju unose u skrb o pacijentima. Novouređene prostore na današnjoj svečanosti, uz novinare, razgledali su i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. sc. Sonja Tošić Grlač, predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina sa potpredsjednikom Ivicom Baksa, ravnateljice županijskih zdravstvenih ustanova Vlatka Pleh, dr., prim. Marina Payerl-Pal, dr., te Vladmira Križaj Grabant, dipl. iur., zatim predstavnici izvođača radova, tvrtke Kontura i projektanata iz tvrtke K2 ART, te brojni djelatnici Bolnice i županijski vijećnici.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.