Premijer u Dubrovniku čestitao svima koji su uložili trud u rekonstrukciju Lapadske obale

Premijer u Dubrovniku čestitao svima koji su uložili trud u rekonstrukciju Lapadske obale

Ovaj projekt je jedna od najvećih infrastrukturnih investicija u Dubrovniku u zadnjih 50 godina. Rekao sam gradonačelniku i županu da se Dubrovnik širi kao da je Monaco, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon obilaska novouređene Lapadske obale, u čiju je rekonstrukciju i proširenje uloženo 9,3 milijuna eura bespovratnih sredstava, od čega 85 posto iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.", a 15 posto iz državnog proračuna.

Premijer je čestitao svima koji su uložili trud u rekonstrukciju Lapadske obale koja će u budućnosti nositi ime pokojnog generala Nojka Marinovića. 
 
"Pozdravljam njegovu obitelj, danas, baš na treću obljetnicu smrti zapovjednika obrane Grada u herojskom Domovinskom ratu. Zahvaljujem Gradskom vijeću što je odlučilo Lapadsku obalu prozvati Obalom Nojka Marinovića, to je velika gesta, zasigurno zaslužena i vjerujem da će biti itekako prihvaćena u cijelom gradu, županiji, ali i s posebnim osjećajem zahvalnosti u cijeloj Hrvatskoj", kazao je Plenković. 
 
Jedan od najvećih infrastrukturnih investicija u Dubrovniku zadnjih 50 godina
 
"Ovaj projekt je jedna od najvećih infrastrukturnih investicija u Dubrovniku u zadnjih 50 godina. Mi koji smo prošli ovim putem prije kad je bio jednosmjeran i uzak znamo kakva je razlika danas nakon ove šetnje ovom prekrasnom obalom. U šali sam rekao gradonačelniku i županu - Dubrovnik se širi prema moru kao da je Monaco! Ali zaista, kada gledamo razmjere ovog projekta, možemo govoriti o novoj kvaliteti ovog grada, cijelog pristupa Lapadu i s te strane smatram da ste napravili ogroman projekt", dodao je.
 
Premijer je podsjetio na brojne uspješne projekte na hrvatskoj obali i otocima, posebice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, među kojima je najveći, najvidljiviji i najreferentniji projekt Pelješkoga mosta.
 
Naglasio je da je Hrvatska kroz politiku ravnomjernog regionalnog razvoja, pametno korištenje europskih sredstava te osnaženi međunarodni položaj dobila ogromna sredstva za razvoj, za lovljenje koraka s drugim državama članicama koje su puno dulje nego mi živjele u demokraciji i koje su u odnosu na nas puno ranije ušle u Europsku uniju.
 
Osvrnuo se i na vladinu podršku Dubrovniku i drugim jedinicama lokalne samouprave tijekom COVID-krize kada im se beskamatnim zajmovima trebalo nadomjestiti ono što turizam u tim posebno zahtjevnim godinama nije dao.
 
Hrvatska je 20. turistička destinacija na svijetu
 
Podsjetio je na uspješnu ovogodišnju turističku sezonu.
 
"Hrvatska je 20. turistička destinacija na svijetu. Imamo bolje rezultate i u dolascima i u noćenjima od 2022. godine te potpuno jednake kada je riječ o rekordnoj 2019. Po prihodima od turizma i s njima povezanim djelatnostima rezultati su iznad bilo koje usporedive godine do sada", ocijenio je premijer.
 
Izrazio je zadovoljstvo što se danas u Dubrovniku otvara drugo Europsko prvenstvo u vaterpolu zaredom.
 
"Nakon Splita 2022., mi smo u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom da, s obzirom na nemogućnost Izraela da bude domaćin, Hrvatska munjevito preuzme domaćinstvo i da ga organiziramo zajednički u Dubrovniku i Zagrebu, kazao je, dodavši da je to prilika da pošaljemo poruku legendarnom vaterpolo klubu Jug koji slavi stotu obljetnicu ove godine i na taj način povežemo i sportski karakter ovog grada i sportski karakter Hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.