Sporazum o višegodišnjem sufinanciranju radova na obnovi prostorija Doma zdravlja Varaždinske županije u Gradu Ivancu

Sporazum o višegodišnjem sufinanciranju radova na obnovi prostorija Doma zdravlja Varaždinske županije u Gradu Ivancu

U Gradskoj vijećnici u Ivancu potpisan je Sporazum o višegodišnjem sufinanciranju radova na obnovi prostorija Doma zdravlja Varaždinske županije u Gradu Ivancu.  Sporazum su u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa te zamjenika gradonačelnika Grada Ivanca Marka Friščića potpisali gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije dr.sc. Jurica Veronek. Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek je naglasio kako je zgrada Doma zdravlja u Ivancu izgrađena prije 50-ak godina, dok je 1984. napravljena dogradnja krovnog dijela i proširenje zgrade, a od tada do danas su se, sukladno potrebama, radile određene građevinske investicije.

 -Nailazili smo na niz poteškoća, poput puknuća cijevi i slijedom razgovora sa županom da napravimo sveobuhvatni screening svih prostora Doma zdravlja, pa tako i Ivanca koji ima treću najveću zgradu u sastavu Doma zdravlja, te nakon nekoliko razgovora s gradonačelnikom Batinićem, odredili smo da su u Ivancu prioritet sanitarni čvorovi. U ovoj zgradi je više od 25 sanitarnih jedinica, četiri velika sanitarna čvora s po 18 sanitarnih jedinica.

 Prionuli smo na sveobuhvatnu, kompletnu izmjenu sanitarnih čvorova, a dosad zgrada nije imala toaletni prostor za osobe s invaliditetom, što smo također uključili. Kako dijelimo prostor i s drugim županijskim zdravstvenim institucijama kao što su Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo, osluškivali smo i njihove potrebe te smo ukomponirali u ovu sanaciju.

 Moram istaknuti kako smo ovdje u posljednje dvije godine ovdje imali značajne investicije u zgradi Doma zdravlja, poput kompletne rekonstrukcije kotlovnice i to je u protekloj godini iznosilo više od 55 tisuća eura, a u ovoj godini smo imali kompletnu izmjenu podova na drugom katu zgrade. Potrebe i dalje postoje, ali vjerujem da ćemo nastaviti ovom dinamikom. Veseli činjenica da je samo u protekle dvije godine u Domu zdravlja u Ivancu investirano više od 230 tisuća eura. Grad Ivanec daje dakle, 33 tisuće eura za ovu investiciju, a naglašavam da preostali iznos uređenja sanitarnih čvorova pokriva Varaždinska županija – rekao je ravnatelj Veronek koji se pritom zahvalio županu i Varaždinskoj županiji koji redovno prate Dom zdravlja u svim potrebama, a ovom investicijom se nastoje stvoriti bolji uvjeti za rad svim zaposlenicima.

 Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma.  

-Prošli tjedan smo potpisali jedan takav sporazum sa općinom Ljubešćica, početkom godine s gradom Ludbregom, a prošle godine s općinom Maruševec. Nastojimo s našim jedinicama lokalne samouprave zajedno krenuti  u rekonstrukciju svega onoga što je potrebno u sklopu Doma zdravlja. Ne radi se o vatrogasnim mjerama, kako bi  se obojali zidovi  i promijenilo nekoliko pločica, nego kad se radi o nekom zahvatu, gledamo da to bude cjelokupno i sveobuhvatno. Jedino na taj način možemo produžiti vijek trajanja naših ustanova.

 U prošloj godini je u Dom zdravlja u Ivancu uloženo oko 55.000 eura i to za sustav grijanja i rekonstrukciju kotlovnice, ove godine se ulaže 176.000 eura za nabavu medicinske opreme, izmjenu podova na drugom  katu, zatim za izradu projektno tehničke dokumentacije za energetsku obnovu i za sveobuhvatnu rekonstrukciju sanitarnih čvorova. Uzmemo li u obzir ovu i prošlu godinu, u Dom zdravlja u Ivancu je uloženo 232 tisuće eura, odnosno oko 1,8 milijuna kuna, što je moramo biti iskreni pozamašan iznos.

 Želim naglasiti kako u proteklih deset godina u zgrade Doma zdravlja Varaždinske županije nije uloženo toliko kao u ove dvije godine i taj podatak sam po sebi govori o tome u kakvom su stanju ti objekti, ali osim ovih ulaganja u zdravstvo, početkom godine smo imali cijeli niz ulaganja i u cestovnu infrastrukturu. Naime,  u suradnji sa ŽUC-om i Gradom Ivancom sanirano je nekoliko klizišta te je obnovljeno nekoliko cesta. Ono što sigurno veseli sve Ivančane, a to planiramo  u idućoj godini, je  izgradnja osnovne škole. Vjerujem da nas sve te investicije raduju i da zajednički možemo napraviti dobar iskorak - rekao je župan.

 Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić je naznačio kako je potpisivanje ovog Sporazuma vrlo značajno za Dom zdravlja u Ivancu.

 – Danas smo upriličili potpisivanje po meni dosta značajnih sporazuma i jednog ugovora. Naime, radi se o višegodišnjem sporazumu za financiranje radova na obnovi Doma zdravlja Varaždinske županije u Ivancu. To je tema o kojoj sam s ravnateljem Veronekom u ovoj godini razgovarao na nekoliko sastanaka. S obzirom na naše financijske mogućnosti, mi smo se odlučili da financiramo i radove, kako bi i Grad Ivanec dao svoj doprinos, pošto Dom zdravlja u najvećoj mjeri koriste naši građani. Financirati ćemo radove u iznosu od 33 tisuće eura godišnje, s time da ćemo potpisati sporazum o višegodišnjem financiranju. Dakle,  to je namjera Grada Ivanca da se uključimo iako Dom zdravlja nije u našoj nadležnosti- rekao je gradonačelnik Batinić.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.