Varaždinski gradonačelnik s izaslanstvom u uzvratnom posjetu Mariboru

Varaždinski gradonačelnik s izaslanstvom u uzvratnom posjetu Mariboru

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj s izaslanstvom kojeg su činile pročelnica  Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth boravio je u utorak, 5. ožujka 2024.  u posjetu Gradu Mariboru  Mariboru.

Primio ih je gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič sa izaslanstvom u kojem su bilii Jure Struc, direktor Turističke zajednice Maribora, Ranko Šmigoc, direktor gradskog poduzeća Marprom, Ksenija Repina, direktorica Kulturnog centra Minoriti i Eva Lozina, koordinatorica kabineta gradonačelnika.

Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon što je mariborski gradonačelnik sa suradnicima posjetio Varaždin u vrijeme Adventa i ostao oduševljen Čarobnim gradom Djeda Mraza i ostalim blagdanskim sadržajima koji su u Varaždin privukli i brojne slovenske goste.

Na radnom sastanku predstavnici dviju delegacija razmijenili su iskustva u organizaciji najznačajnijih turističkih događanja u obje destinacije, varaždinskog Špancirfesta i mariborskog Lent festivala. Domaćine je zanimalo kojim sadržajima Varaždin privlači sve više gostiju što ga čini jednom od najposjećenijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske, kao i način na koji brendira i promovira destinaciju. Varaždin su istaknuli kao primjer dobre praske u organizaciji velikih turističkih događanja, a osim za Špancirfest, interes su pokazali i za Festival varaždinskih dvorišta te Advent u Varaždinu.

Nakon radnog sastanka predstavnici dvaju prijateljskih gradova obišli su središte Maribora i posjetili Kulturni centar Minoriti.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.