Masakr u Crnoj Gori - Na Cetinju 34 godišnjak lovačkom puškom ubio 10 osoba, a 6 ranio

Masakr u Crnoj Gori - Na Cetinju 34 godišnjak lovačkom puškom ubio 10 osoba, a 6 ranio

PODGORICA, 13. kolovoza (FENA) – Nakon jučerašnje pucnjave na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 osoba, četiri ranjene osobe prebačene su u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Jedan od četiri pacijenta koji su primljeni u KCCG je van životne opasnosti i smješten je na Kliniku za neurokirurgiju. Drugi pacijent je nakon prijema kirurški zbrinut, ima ozljede moždanih struktura i koštanih struktura glave, prsnog koša, životno je ugrožen i nalazi se na Centralnoj jedinici intenzivnog liječenja.
Treći pacijent ima ozljede trbušnih organa, uglavnom jetre, kirurški je zbrinut i nalazi se na daljnjoj intenzivnoj terapiji i praćenju, koji je također smješten na jedinici intenzivnog liječenja.
Četvrti pacijent ima ozljede vrata i grudnog koša, otvoreni prijelom desne nadlaktice, također je operativno zbrinut i još uvijek je potrebno liječenje u jedinici intenzivne njege, saopćeno je iz KCCG.

Dvije ranjene osobe koje su primljene u cetinjsku bolnicu su van životne opasnosti, javlja Radiotelevizija Crne Gore.

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin u izjavi dostavljenoj medijima potvrdio je da je među poginulima i dvoje djece od osam i 11 godina.

“Prema za sada poznatim okolnostima, jučer oko 15.30 sati, tridesetčetverogodišnjak iz Cetinja pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina”, kazao je Brđanin.
"Tom prilikom je upotrebom vatrenog oružja - lovačke puške lišio života dvoje djece, jedno od osam, a drugo jedanaest godina, te ranio njihovu majku, koja je od zadobivenih ozljeda podlegla u medicinskoj ustanovi. Potom je izašao i pucao istim vatrenim oružjem na stanovnike ovog naselja, pri čemu je ubio još sedam osoba, a šest ranio”, rekao je Brđanin. Dodao je da je u pucnjavi jedan policajac teško ranjen.
Tužiteljica Andrijana Nastić izjavila je da je napadača ubio sugrađanin, a ne policija, kako se ranije moglo čuti.
Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost zbog tragedije na Cetinju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.