Najmanje jedna osoba je ubijena, a više ih je ranjeno u četvrtak ujutro u pucnjavi u srednjoj školi Perry u Iowi

Najmanje jedna osoba je ubijena, a više ih je ranjeno u četvrtak ujutro u pucnjavi u srednjoj školi Perry u Iowi

Američki mediji javljaju da je došlo do pucnjave u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Iowa. Najmanje jedna osoba je ubijena, a više ljudi ranjeno je u četvrtak ujutro u pucnjavi u srednjoj školi Perry blizu Des Moinesa u američkoj saveznoj državi Iowi. Napadač je mrtav.  Pucnjava se dogodila u srednjoj školi Perry prvog dana proljetnog semestra.  - Napadač je identificiran, rekao je šerif okruga Dallas Adam Infante. Dodao je da još uvijek nije jasno koliko je točno ozlijeđenih. 

Rekao je i da su vlasti u roku od 7 minuta odgovorile na poziv u 7.37 ujutro od aktivnog strijelca u kampusu. U zgradi je u tom trenutku bilo vrlo malo studenata i nastavnika. Nastava u srednjoj školi Perry za danas je otkazana. 
Perry, grad s otprilike 7900 stanovnika, nalazi se oko 64 kilometara sjeverozapadno od Des Moinesa, glavnog grada savezne države.

CNN je objavio da se prošle godine u SAD-u dogodilo više od 80 pucnjava u školama, više nego bilo koje godine od 2008., kada je CNN počeo pratiti pucnjave.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.