Premijer Plenković na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu

Premijer Plenković na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, od 18. do 20. siječnja 2023. godine. U pratnji predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.Tijekom boravka u Davosu premijer Plenković sudjelovat će u nekoliko rasprava, a održat će i niz sastanaka s državnicima, gospodarstvenicima i čelnicima međunarodnih organizacija koji također sudjeluju na Godišnjem sastanku.

 Premijer Plenković će po dolasku u Davos sudjelovati na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: "Kako ponovno pokrenuti globalnu suradnju", a kasnije istog dana sudjelovat će i na okruglom stolu IGWEL na kojem će raspravljat će se o novoj energetskoj stvarnosti.  Premijer će u četvrtak sudjelovati na sastanku "Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu", a nešto kasnije iu raspravi na temu "Pronalaženje novog europskog rasta", zajedno s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde, Premijer Nizozemske Mark Rutte i izvršni potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis.

 Program:

Srijeda, 18. siječnja:

12.00 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Neformalnom skupu svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: „Kako ponovno pokrenuti globalnu suradnju“

 15.15 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na okruglom stolu IGWEL-a: „Upravljanje nova energetska stvarnost"

20.00 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na radnoj večeri na temu "Europsko vodstvo u rascjepkanom svijetu"

 Četvrtak, 19. siječnja: 

7.30 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na sastanku na temu "Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu"

 11.30 Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na panel "Izmišljanje novog rasta Europe"  

 12.30 Washington Post radni ručak

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.