Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca proglašena Herojem održivosti

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca proglašena Herojem održivosti

Iz Socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca ponovo stižu dobre vijesti o poslovnim dosezima. Osvojili su prvo mjesto na natječaju koji je provelo Generali osiguranje s partnerima Privrednom bankom Zagreb i udrugom Glas poduzetnika. Humana Nova proglašena je prvom u kategoriji Zajednica, ali i ukupnom pobjednicom natječaja, čime se stječe titula Heroja održivosti. Plasman također znači da je Humana Nova hrvatski predstavnik na Generalijevom međunarodnom natjecanju koje će se održati u studenome 2023. u Bruxellesu.

Natječajem se potiču i podržavaju mala i srednja poduzeća u održivoj transformaciji, a koliko su Međimurci odmaknuli u postignućima svjedoči i podatak da je, u konkurenciji 144 poduzeća, drugoplasirana – u kategoriji Okoliš - također međimurska tvrtka – Sobočan iz Murskog Središća. Humana Nova i Sobočan godinama njeguju dobru suradnju. ”Prije 8 godina, kada nas nitko nije htio slušati, oni su bili tu. Najveću podršku dali su nam kupnjom naših proizvoda, pomagali nam u početku u opremanju poslovnih prostorija i podržavanjem poslovanja. Zato je i tvrtka Sobočan zaslužna što smo osvojili titulu Heroja održivosti“, rekao je prilikom dodjele nagrade u Zagrebu, upravitelj Socijalne zaklade Humana Novak Ivan Božić.

Organizatori natjecanja istaknuli su Humanu Novu kao europski primjer uspješnosti u domeni održivog načina poslovanja i pozitivnog utjecaja na gospodarstvo i budućnost novih naraštaja. Humana Nova u sve radne procese uključuje osobe s invalidnošću i ljude iz drugih društveno-isključenih skupina tražeći inovativna i održiva rješenja za njihovo zapošljavanje. Gospodarenjem tekstilnim otpadom, sakupljanje, te ponovnom upotrebu i recikliranjem tekstila, Humana Nova nudi ekološka rješenja i smanjuje negativan utjecaj na okoliš.  Slično je i s tvrtkom Sobočan, čije je djelovanje snažno vidljivo u našoj zajednici. Primjer su korištenja obnovljivih izvora energije u našem kraju, te inicijatori i sudionici brojnih akcija vezanih uz očuvanje okoliša i prirodnih resursa.

Fotografije: Socijalna zadruga Humana Nova

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.