Graditeljska škola Čakovec proslavila svoj dan

Graditeljska škola Čakovec proslavila svoj dan

Graditeljska škola Čakovec obilježila je svoj dan i 63 godine djelovanja na svečanosti upriličenoj 29. travnja, na kojoj je ravnatelj Damir Srnec, pozdravio uzvanike istaknuvši da ga raduje što svaki novi Dan škole donosi i nova postignuća učenika na ponos njihovih nastavnika. Drago mi je da Graditeljska škola konstantno raste i danas spada među one koje su ponos Međimurja. Više od 60 godina nosimo tradiciju međimurskog graditeljstva, a kod nas su školovani mnogi stručnjaci koji su ostavili značajan trag u struci. Ponosan sam na sva postignuća naših nastavnika i učenika i našu StrukoViziju koja je imala veliku posjećenost i na kojoj smo pokazali svoju svestranost, rekao je ravnatelj Srnec, zahvalivši Međimurskoj županiji na kontinuiranoj podršci zahvaljujući kojoj je škola ugodno okruženje, a najveća sportska dvorana  Međimurja – dvorana Graditeljske škole u potpunosti obnovljena.

Učenike i nastavnike pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec te uz čestitke koje je uputio kolektivu i učenicima, istaknuo da je svaki uspjeh koji ova škola upiše u svoju povjesnicu dokaz da se svako ulaganje Županije višestruko umnožilo i oplemenilo : Posebno sam ponosan na Graditeljsku školu i na ovdašnji centar izvrsnosti koji se pokazao kao inovativan i uspješan model  koji motivira učenike da iskoriste svaku šansu. Međimurska županija i dalje će ulagati u sve škole kako bi i dalje bile na ponos svima nama te predstavljale mjesto znanja i bile izvor snage i sigurnosti svakoj novoj generaciji“, rekao je župan Posavec.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini dodala je da su Grad i Graditeljska škola njeguju prijateljstvo osvjedočeno brojnim oblicima suradnje: „Iz godine u godinu, škola ima sve više školskih programa koji pripremaju mlade za tržište rada. Od srca vam želim da premašite brojku od 600 učenika osnaženih znanjem za budućnost“, rekla je gradonačelnica, uz koju je rukovodstvu Škole, nastavnicima i učenicima čestitao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Dan Graditeljske škole obilježen je u sklopu programa Dana Međimurske županije što su učenici lijepo povezali  uprizorenjem ulomka iz drame Mire Gavrana „Urotnici“, iskazavši time poštovanje povijesnim velikanima Međimurja, Petru Zrinskom i Franu Krsti Frankopanu. Uloge su odigrali učenici Aleksandra Mihoci, Tena Perenc i Luka Bračko koje su za nastup pripremile profesiorice Maja Frančić i Petra Jambrović. U prigodnom programu, koje su vodile učenice Magdalena i Hana, nastupio je i zbor Graditeljske škole Čakovec, učenica Laura Kramar, kao i učenici iz Učeničkog doma GŠČ-a Luka Šanjić, Iris Ajhler, Lana Šimunić i Marija Karlović koji su, uz vodstvo domskog odgojitelja i mentora Alekseja Milinovića, pripremili  igrokaz Sličnosti koje nas spajaju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.