Sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sazvana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, prekinuta zbog nedostatka kvoruma

13. ožujka 2024. | Gradske vijesti

U Gradskoj vijećnici Grada Čakovca nakon tromjesečne pauze održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca s ukupno 25 točaka Dnevnog reda. Početku prve ovogodišnje sjednice prisustvovalo je 14 vijećnika, a prije i do 9. točke Dnevnog reda vijećnici su napuštali sjednicu te time doveli do nedostatka kvoruma. 

U prvih osam točaka vijećnici na čelu s predsjednikom GV-a Josipom Vargom usvojili su Odluke o transformaciji Prostornog plana uređenja Grada Čakovca, Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnice za razdoblje od 01. srpnja 2023. do 31. prosinca 2023., Odluku o financiranju decentraliziranih funkcija osnovnih škola u 2024., o kriterijima za financiranje redovite djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Čakovec u 2024. i o davanju suglasnosti za nabavu vatrogasnih auto-ljestvi i dugoročnom kreditnom zaduženju Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Izlasana su Izvješća Međimurskih voda d.o.o. Čakovec, o radu davatelja javne usluge GKP Čakom d.o.o. za 2023., kao i Izvještaj o planiranim i ostvarenim prihodima te planiranim i ostvarenim rashodima za groblja Mihovljan, Ivanovec i Šandorovec za 2023. Na 9. točci predstavnici oporbe napustili su sjednicu, čime su doveli do nedostatka kvoruma.

Između ostalog, time nije izglasano čak 17 točaka Dnevnog reda, među kojima su i odluke koje se odnose na promjene ekonomske cijene u dječjim vrtićima. Njima je predviđeno da se sav trošak povećanja iznosa boravka djece u vrtićima i jaslicama, neovisno o tome tko je osnivač, pokrije iz Gradskog proračuna. Pritom nisu izglasani ni novi statuti osnovnih škola kojima je Grad osnivač, a koji roditeljima omogućuju da putem e-Dnevnika pravdaju izostanke. Također, zbog neizglasavanja 17. točke Dnevnog reda za provedbu projekta na području jedinice lokalne samouprave, Grad Čakovec propustit će prijavu na natječaj za obnovu prometnica u naselju Ivanovec težak pola milijuna eura.

Kako je sjednica prekinuta, time se odgađa odlučivanje o točkama Dnevnog reda za sljedeći put.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.