Stari mlin u Ludbregu postaje STEM centar – simulirat će se i letovi na Boeingovim avionima

Stari mlin u Ludbregu postaje STEM centar – simulirat će se i letovi na Boeingovim avionima

Ludbreg će postati prvi grad u Hrvatskoj koji će implementirati znanje kroz Newton sobe. Najavljeno je to još prošle godine, a projekt je službeno krenuo u realizaciju ovog proljeća.. Na prostoru starog mlina, koji je zapušten i godinama propada, niknut će Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području, akronima LORI.

– Kako je Newton koncept prihvaćen u Kraljevini Norveškoj i ostalim Skandinavskim zemljama, kao dio formalnog školskog kurikuluma, pratili smo cijeli taj koncept i udrugu First Scandinavia, koja ga je osmislila, putem društvenih mreža i portala i zamijetili brzo širenje u druge europske zemlje, pa čak i SAD. Inovativnost koju koncept Newton soba nudi bila nam je vrlo zanimljiva pa smo krenuli u potragu za prikladnim prostorima u kojima bi takve sobe mogle funkcionirati, s obzirom da u našoj OŠ Ludbreg nije postojalo dostatanih prostornih kapaciteta. Nakon kupnje zgrada starog mlina u središtu Ludbrega, napokon se otvorila i ta mogućnost implementacije projekta uspostave Regionalnog STEM centra LORI s jedinstvenim Newton sobama – objašnjavaju u Gradu Ludbregu.

Pripremni radovi su već započeli, a Gradsko vijeće nedavno je donijelo odluku o podizanju kratkoročnog kredita kako bi se oni mogli i nastaviti, a riječ je o zaduženju od 770 tisuća eura. Izvor: Regionalni7d

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.