Varaždin dobio co-working prostor u Tehnološkom parku s 12 radnih jedinica

Varaždin dobio co-working prostor u Tehnološkom parku s 12 radnih jedinica

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i direktor Tehnološkog parka Vedran Bubalo u srijedu su javnosti predstavili novouređeni Co-working prostor u Tehnološkom parku od 80 m2 s 12 radnih jedinica. Prostor je prilagođen trenutnim zahtjevima poduzetnika  te je već primio svoje prve stanare.

Direktor Vedran Bubalo naglasio je kako Tehnološki park odgovara na zahtjeve tržišta jer postoji kontinuirana potreba za radnim prostorima mladih poduzetnika i start-upova. „Co-working prostor zamišljen je da ovdje mogu boraviti i studenti i fizičke osobe i pravni subjekti. Mogu ga iznajmiti na kraći period od dan, dva, tri, tjedan, mjesec dana ili duže. Ideja je da ovdje dolaze poduzetnici koji svojom interakcijom mogu sudjelovati u radu zajednice Tehnološkog parka. Networking se prirodno odvija u prostoru Tehnološkog parka jer ovdje imamo preko 70 ureda, 71 tvrtku koja je pretežito u IT sektoru i postoji dobra interakcija poduzetnika iz koje u konačnici proizlazi i poslovna suradnja. Od lipnja ove godine, svi uredi unutar Tehnološkog parka su iznajmljeni. Unatoč tome, kontinuirano primamo upite za zakup poslovnih prostora, ali i zahtjeve za privremenim radnim prostorima. Zato smo, kako bi odgovorili na ovu stalno rastuću potrebu, uredili ovaj Co-working prostor.“ – rekao je Vedran Bubalo te je zahvalio na podršci Gradu Varaždinu, Sveučilištu Sjever i FOI-u.

Gradonačelnik je najavio da se Tehnološki park planira i dalje razvijati, a u završnoj je fazi prijava projekta za stavljanje u funkciju starog Varteksovog restorana. „Zahvalio bih se direktoru i cijelom timu Tehnološkog parka na svemu što provode u zadnje skoro dvije godine. Zatekli smo ovdje tešku situaciju i bilo je upitno da li će tvrtka prošlu godinu završiti u plusu. Da se to dogodilo, ne bi se mogli prijaviti niti na jedan projekt. Sada imaju prijavljenih šest projekata i svi prostori su u funkciji Tehnološkog parka. Ovdje je prije bila igraonica. Svi su prostori sada popunjeni, imamo ovaj novi Co-working prostor, a trenutno smo u završnoj fazi prijave projekta, zajednički Tehnološki park, Grad Varaždin i Enter Koprivnica, kojim bi se dala funkcija starom Varteksovom restoranu. Pretvorili bi ga u Co-working i Co-living prostor što znači da bi mladi mogli do godinu dana tu i živjeti što bi još pojačalo taj networking. Prijava je u završnoj fazi, do 5. listopada će biti proslijeđena, a vrijednost investicije je 2,4 milijuna eura. Grad Varaždin godišnje daje TP-u 40.000 eura, upravo za organizaciju aktivnosti poput Voogle konferencije te za suradnju u izradi zajedničkih projekta. Za naše poduzetnike Grad Varaždin će uskoro raspisati natječaj za poduzetnički fond, zatim fond za poduzetnike početnike te natječaj za sufinanciranje vrtića za poduzetnike.“ – rekao je gradonačelnik.

Direktor Bubalo najavio je i pokretanje Voogle Akceleratora za koji su prijave počele 15. rujna 2023. godine, a traju zaključno do 2. listopada 2023. Voogle Akcelerator je program koji osigurava podršku inovativnim idejama te omogućava ubrzan razvoj snažnih i održivih startupova kroz umrežavanje, edukacije, treninge i mentorstvo. Cilj ove inicijative je potaknuti gospodarstvo Grada Varaždina kroz konkretnu financijsku podršku najboljim poduzetničkim idejama. Pozivaju sve zainteresirane, učenike, studente, pojedince, timove, poduzetnike početnike, da se prijave i uz izvrsne mentore nekoliko tjedana intenzivno rade na razvoju svoje poduzetničke ideje. Najbolji će osvojiti novčanu nagradu i smještaj u Co-working prostoru na period od 12 mjeseci te na taj način postati dio poduzetničke zajednice Tehnološkog parka Varaždin, koja u ovom trenutku ima više od 70 poduzeća, od kojih su neki zreli poduzetnici s dugogodišnjim iskustvom, a drugi start-upi u raznim fazama inkubacijskog procesa.

  

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.