Otvorena je prijava za ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika u Zagrebu (za uzrast 17 – 99+)

Otvorena je prijava za ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika u Zagrebu (za uzrast 17 – 99+)
Otvorena je prijava za ovogodišnju Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika u Zagrebu (za uzrast 17 – 99+). Ne propustite odličnu priliku za provesti vrijeme u Hrvatskoj, naučiti hrvatski, upoznati hrvatsku kulturu, upoznati nove prijatelje te stvoriti nezaboravne uspomene. Program ima dugu tradiciju, dobro je poznat i poštovan među Hrvatima širom svijeta. Vidimo se u Zagrebu ovog ljeta! Info: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 Registration is open for this year's University School of Croatian Language and Culture

Registration is open for this year's University School of Croatian Language and Culture (held in Zagreb, ages 17 - 99+). Don't miss on a great opportunity to spend time in Croatia, learn Croatian and the Croatian culture, meet new friends and make unforgettable memories. The program has a long tradition and is well-known and respected among Croatians around the globe. See you in Zagreb this summer! Info: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2). Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Sveučilišnu školu mogu pohađati i učitelji hrvatskoga kao inoga jezika koji se žele usavršavati u području ovladavanja inim jezikom sudjelujući u nastavi i pohađajući predmet koji je samo njima namijenjen.

 Zagrebačko je najstarije sveučilište u Hrvatskoj i jedno od najstarijih u Europi. Njegova povijest počinje 23. rujna 1669. kada su diplomom rimskoga cara i ugarsko-hrvatskoga kralja Leopolda I. tadašnjoj isusovačkoj Akademiji u slobodnome i kraljevskome gradu Zagrebu priznati status i povlastice sveučilišne ustanove. Danas Sveučilište u Zagrebu ima 29 fakulteta, 3 umjetničke akademije i Sveučilišni centar Hrvatski studiji. 

Hrvatska matica iseljenika – Hrvatska matica iseljenika (HMI) utemeljena je 1951. godine kao središnja nacionalna ustanova koja skrbi o očuvanju identiteta, jezika i kulture hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske posebnim kulturnim, obrazovnim, nakladničkim, informativnim, sportskim, humanitarnim i drugim programima.

https://www.facebook.com/HRVATSKA-MATICA-ISELJENIKA-231777773503011/photos/pcb.5498985503448852/5498982820115787/

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.