U Hrvatskom centru u Beču, 6. listopada u 20 sati, održat će se predstavljanje knjige Jasmine Mehić iz Zagreba "Putevima Perzije"

U Hrvatskom centru u Beču, 6. listopada u 20 sati, održat će se predstavljanje knjige Jasmine Mehić iz Zagreba "Putevima Perzije"

Hrvatskom centru u Beču u petak 6. listopada u 20 sati svoju knjigu Putevima Perzije predstavit će Jasmina Mehić iz Zagreba 

Autorica, pod umjetničkim imenom Yasmin Dar, svjetska je putnica iz Hrvatske. Govorit će nam o fikcijskom romanu putopisnog karaktera smještenog u prošlosti, uz fotografije s putovanja te kratke videe s tom temom. Osim toga, očekuju nas i zvuci glazbe s tih prostora.

Književnu večer pripremaju ogranak Matice hrvatske u Beču, Hrvatski centar i Kulturno sportsko društvo Zagreb u Beču, uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH-a.

Predstavljanje knjige vodit će predsjednica bečkog ogranka Matice Hrvatske Adrijana Markon Jurčić.Evo što su o romanu istaknule Ivana Mirošević, naša poznata urednica:

Mirisi, okusi i boje Perzije preplavljaju nas sa svake stranice ovog djela, tako da će prosječan čitatelj poželjeti i sam obići to mjesto, a oni koji to nisu u mogućnosti, sa zadovoljstvom će se

osjećati kao da su i sami bili ondje. Te Darija Žilić, poznata pjesnikinja, književnica i urednica knjige:

Svoj roman Putevima Perzije autorica strukturira nizom kraćih cjelina, a temelj je putovanje prostorom, iranskim gradovima kao što su Tabriz, Isfahan, Širaz… No ono što se čini još važnijim jest to da je putovanje Perzijom potiče na unutrašnje putovanje, na gnostički put kojim se otvaraju brojna pitanja oko jastva, identiteta,  promišljanja o smislu života i svijeta u kojem živimo.

Tekst i foto: Dina Šunić, Beč

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.