Dramalj i Gradišće povezani su klapskom pjesmom

Dramalj i Gradišće povezani su klapskom pjesmom

Klapa Sveta Jelena iz Dramlja posjetila je Gradišće, a sve na preporuku ženske klape Evo nas iz Trajštofa i na poziv Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću.

Ženska klapa Evo nas nastupila je na dramaljskoj 13. smotri klapa ovog ljeta. A onda su Svetojelenke dobile poziv i uputile se prema Gradišću gdje su ih domaćini srdačno dočekali i primili u subotu 7. listopada u Trajštofu.

Taj isti dan klapa je nastupila na tradicionalnom „Festivalu klapov“, koji se održao ove godine 11. put i na kojem su sudjelovale klape gradišćanskih Hrvata i naša klapa Sveta Jelena kao jedine predstavnice iz Hrvatske.U nedjelju 8. listopada u župi u Trajštofu klapa je nastupila na svetoj misi zahvalnici i na kratkom koncertu nakon mise u Pastoralnom centru, na poziv župnika Željka Odobašića i klape Evo nas. Sve prisutne posebno je taknula pjesma „Ti buro naša“  u izvedbi klape Sveta Jelena, a kojom je, na poseban način, Crikvenica bila „prisutna“ u Gradišću. Hvala domaćinima na druženju i gostoprimstvu.

Prekrasan, suncem obasjan vikend, u srcu Gradišća, ostat će divna uspomena za članice  klape Sveta Jelena. Zahvalne KUD-u „Jelena“ Dramalj i Gradu Crikvenici na financijskoj podršci, Svetojelenke polako kreću u pripremu nove klapske sezone.

Tekst i foto: Izvor – Marijana Bezić, Klapa Sveta Jelena

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.