Varaždin će ovoga vikenda biti domaćin aeropiknika, prigoda je to da doživite Špancirfest iz zraka

Varaždin će ovoga vikenda biti domaćin aeropiknika, prigoda je to da doživite Špancirfest iz zraka

 

Nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, Aeroklub Varaždin će ovoga vikenda na varaždinskom aerodromu ponovo organizirati atraktivnu zrakoplovnu priredbu na kojoj će nastupiti i  slavni akrobatski pilot Zoltan Veres, višestruki Guinnessov svjetski rekorder. Na ovogodišnjem aeromitingu i aeropicnicu, kojim varaždinski Aeroklub nastavlja dugu tradiciju aeromitinga koje je na varaždinskom aerodromu organizirao pokojni varaždinski pilot, legendarni  Milan Šimek, posjetitelji će moći uživati u bogatom letačkom, ali i u popratnom programu. Uz Zoltana Veresa, akrobatskog prvaka iz Mađarske, koji već više od trideset godina svojim spektakularnim letačkim programom fascinira gledatelje širom svijeta, od Europe, do Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Japana, u letačkom programu publika će imati priliku na varaždinskom nebu vidjeti i školsko - borbeni zrakoplov Galeb G-2, sportski zrakoplov LIBRIS 180, školski zrakoplov L-29 Delfin te Pilatuse PC-9, ali i helikoptere MUP-a te balone na topli zrak.

-Očekujemo dobar odaziv, na varaždinski aerodrom ovoga vikenda sletjet će četrdesetak aviona iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Italije, Češke i Njemačke. Uz promociju zrakoplovstva cilj je ove priredbe potaknuti, posebno strane goste, da na ovogodišnji Špancirfest u Varaždin stignu - zrakoplovima. Prvi gosti iz inozemstva već su sletjeli na varaždinski aerodrom. Za sudionike koji će sletjeti na naš aerodrom pripremili smo prigodni program, pa ćemo za njih ove godine prirediti i pilotski bal te modnu reviju. Svi zainteresirani posjetitelji naše priredbe moći će iz neposredne blizine na varaždinskom aerodromu razgledati letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama. Za posjetitelje ćemo organizirati i posebno atraktivne uvodne (panoramske) letove. Iako će službeni dio programa aeromitinga početi u subotu u 13 sati i 30 minuta, padobranskim skokovima, za posjetitelje će u subotu i nedjelju varaždinski aerodrom biti otvoren već od 10 sati i 30 minuta, pa pozivam sve ljubitelje zrakoplovstva, ali i one koji će to tek postati, da dođu na varaždinski aerodrom i da uživaju u atraktivnom programu – naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin na današnjoj konferenciji za novinare koju je Aeroklub Varaždin organizirao na varaždinskom aerodromu.

Ovogodišnji varaždinski aeromiting bit će održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom - Grada Varaždina, Varaždinske županije, Općine Trnovec Bartolovečki, Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Sponzori ove letačke priredbe su varaždinska tvrtka Cratis i Croatia osiguranje.

- Ovaj Špancir aeromiting je dodana vrijednost samom Špancirfestu i svakako vrijedna promocija varaždinskog turizma. Očekujemo odličan odaziv naših građana, jer je program aeromitinga zanimljiv i atraktivan - istaknuo je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković. Uz atraktivni letački program, Aeroklub Varaždin i ove je godine za posjetitelje pripremio i bogatu ugostiteljsku ponudu po popularnim cijenama. Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje bit će samo 8 eura, a organizatori su za posjetitelje osigurali i besplatni parking uz varaždinski aerodrom.

 AEROPICNIC VARAŽDIN 2023
Varaždin, 19. i 20. kolovoza 2023.
PROGRAM ZP

VRIJEME Reg. zrak. Tip zrak. PILOT NAPOMENE
od - do min 13:30-13:50 20 9A DAM Antonov AN 2 S/H

Miro VLAŠIĆ Pečnik Dražen - padobranci Padobranci donose zastavu

14:00-14:12 12 YU-YAH GALEB G-2 Edo KOVAČIĆ LDVA
14:15-14:25 10 YU CVR LIBIS 180 Branko BUNDERLA LDVA
14:30-14:40 10 N 540 XX MXS Zoltan VEREŠ LDVA
14:44-15:00 16 OM DLF L-29 Delfin Jozef PIVARCI LDVA

15:05-15:15 10 MIL - SLO PC-9M LJCE – LDVA - LJCE
15:20-15:25 5 9A HPH AW 139 Alen SAMBOLEC (MUP RH) LDVA
15:30-15:40 10 4L-GFBO1 YAK 55 Gyula VARI LDVA
15:45-15:57 12 YU-YAH GALEB G-2 Edo KOVAČIĆ LDVA

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.