Na varaždinskom aerodromu u nedjelju je nastavljen program ovogodišnjeg aeromitinga

Na varaždinskom aerodromu u nedjelju je nastavljen program ovogodišnjeg aeromitinga

Iako su u nedjelju, drugog dana ovogodišnjeg aeropicnica i aeromitinga, koji je na varaždinskom aerodromu organizirao Aeroklub Varaždin, organizatore pratile tehničke poteškoće i kvarovi zrakoplova koji su trebali nastupiti u nedjeljnom programu, publiku je na varaždinskom aerodromu ponovo oduševio akrobatski pilot Zoltan Vereš koji je imao još jedan vrhunski  nastup.

U nedjeljni program je trebao otvoriti nastup pilota Ede Kovačića s Galebom G-2, ali je zbog kvara na ovom restauriranom školskom - borbenom zrakoplovu, program otvorio Zoltan Veres koji se sa svojim akrobatskim zrakoplovom MXS ponovo oduševio briljantnim nastupom, koji je završio porukom varaždinskoj publici - velikim srcem koje je nad aerodromom oblikovao dimom iz svog zrakoplova.

Vrhunsko pilotiranje u nedjelju je ponovo demonstrirao i ing. Jozef Pivarči, umirovljeni general -bojnik slovačke vojske, koji je sa svojim školskim mlaznim zrakoplovom L-29 Delfin, na nebu iznad Varaždina zorno pokazao zašto je ovaj nekadašnji vojni pilot zvijezda mnogih airshowova u Slovačkoj i Češkoj.

I u nedjelju je dojmljiv program nad varaždinskim aerodromom izveo pilot Pilatusa PC-9 Slovenskog ratnog zrakoplovstva. Dvodnevni program ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu završio je letom balona na topli zrak.

- Nedjeljni program aeromitinga i aeropicnica nešto je skromniji u odnosu na naše CIAV-e, no publika je ipak mogla uživati u atraktivnim nastupima vrhunskih pilota. Veseli me da je na našem aeromitingu prvi puta nastupio i Zoltan Veres, jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu, da smo ponovo ugostili Edu Kovačića i njegov Galeb G-2, da je sjajnu točku imao general Pivarči. Svi piloti su se ugodno osjećali na našem mitingu, pa vjerujem da ćemo ih ponovo ugostiti na našem aerodromu. Nadam se da je ovogodišnji miting bio uvod i priprema za novo izdanje CIAV-a, koji planiramo sljedeće godine, kada će, vjerujem, varaždinska publika na našem aerodromu imati prigodu vidjeti i Rafale F3R, višenamjenske borbene avione koji će sljedeće godine ući u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.

 Ovogodišnji varaždinski aeromiting održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom - Grada Varaždina, Varaždinske županije, Općine Trnovec Bartolovečki, Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sponzori ove letačke priredbe bile su varaždinska tvrtka Cratis i Croatia osiguranje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.