Veselo je bilo i na završnom godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije

Veselo je bilo i na završnom godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije

Na završnom godišnjem druženju Husarske garde Varaždinske županije kojem su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, zatim županijska vijećnica Nadica Dreven Budimski, Ljubica Florijan-Cerovečki,  predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije istaknuto je kako su husari svojevrsni brend Varaždinske županije te da svojim djelovanjem i nastupima promoviraju bogatu i slavnu povijest Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger se zahvalio svim članovima na angažmanu tokom godine naznačivši pritom kako Husarska garda broji oko dvadesetak članova-konjanika koji sudjeluju u svim protokolarno-ceremonijalnim aktivnostima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Zahvalivši se na svemu što čine na promociji Varaždinske županije, župan Stričak je naglasio kako nema ni jednog važnijeg protokolarnog događaja u kojem husari nisu sudjelovali. Spomenuo je osnivanje i jačanje Hrvatskog husarskog zdruga kao vrlo važan segment u promociji husarstva, ali i konjaništva u Hrvatskoj.

Iako je druženje proteklo u opuštenoj, neformalnoj atmosferi, govorilo se i o planovima za slijedeću godinu koja će sasvim sigurno biti "protokolarno" vrlo aktivna.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.