U Novu 2024. uz doček na otvorenom: Prvi ulaze Kribati, a u New Yorku se na Times Squareu očekuje oko milijun ljudi

U Novu 2024. uz doček na otvorenom: Prvi ulaze Kribati, a u New Yorku se na Times Squareu očekuje oko milijun ljudi

Dok Europu do ulaska u novu godinu dijeli još nekoliko sati, već u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu prvi će u 2024. ući stanovnici pacifičkog otoka Kiribatija, a slijede Samoa, Tonga i Fidži te Novi Zeland. Milijuni će Novu godinu dočekati na otvorenom, uz vatromet i svjetlosne spektakle, piše rtvslo.

U Australiji će nova godina biti uvedena u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu, a u međuvremenu će se sa starom godinom oprostiti i u nekim istočnoruskim krajevima.  Sydney će tradicionalno Novu godinu dočekati ogromnim vatrometom pokraj poznate opere i lučkog mosta, koji će također biti prenošen uživo na televiziji i internetu. Očekuje se da će vatromet gledati više od 400 milijuna ljudi. Nakon Azije i Arapskog poluotoka, u ponedjeljak će u Novu godinu ući Europa, gdje se najavljuju brojna slavlja na otvorenom uz glazbeni i drugi program te vatromet, ponegdje uz ekološki prihvatljiviju rasvjetu.

U New Yorku se očekuje oko milijun ljudi koji će se okupiti na Times Squareu odbrojavajući posljednje ovogodišnje sekunde tijekom tradicionalnog spuštanja kristalne kugle.

Zadnji će u Novu godinu u ponedjeljak u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu ući nenaseljeni otoci Baker i Howland u Tihom oceanu .

Zbog povećanih napetosti i mogućnosti terorističkih napada, u nekim europskim zemljama pooštrene su sigurnosne mjere. Njemačke su vlasti tako pojačale sigurnost poznate kelnske katedrale, a francuske će ulice tijekom novogodišnje noći nadzirati više od 95.000 pripadnika sigurnosnih snaga./ foto: REUTERS/rtvslo

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.