Tradicionalni božićno-novogodišnji prijem za medije u Varaždinskoj županiji

Tradicionalni božićno-novogodišnji prijem za medije u Varaždinskoj županiji

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine dr. sc. Josipom Križanićem priredio je u atriju Županijske palače već tradicionalni božićno novogodišnji prijem za predstavnike medija.

Bila je to i prigoda da rezimira događanja tijekom prošle godine koja je bila iznimno uspješna.

– Bila je to godina investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova. Zahvaljujući suradnji s Vladom RH na čelu s njenim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, te sa svima od lokalne do državne razine, iza nas je cijeli niz investicija. Ujedno bilo je i puno izazova koje smo zahvaljujući Vladinim mjerama lakše prebrodili. Samo unazad dvije ili tri godine, Vlada je za ublažavanje štetnih posljedica uzrokovanih korona virusom, rastom cijena, a potom i kao pomoć unesrećenima zbog elementarnih nepogoda izdvojila više od 8 milijardi eura. Tu je bio i čitav niz Vladinih mjera čiji je cilj bio dići kvalitetu života naših građana, a tu prije svega mislim na poreznu reformu. Stoga zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima što su uveli niže stope poreza, bez obzira što to znači da će i županija manje prihodovati. Jer svima bi trebao biti isti cilj, a to je podizanje životnog standarda naših građana – rekao je župan Stričak.

Nabrojao je potom čitav niz investicija koje su realizirane na području Varaždinske županije, ali i one koje su u realizaciji te u pripremi.

– U odnosu na početak mandata povećali smo sredstva i to između 50 do 100 posto; za stipendije učenika i studenata, produženi boravak, pomoćnike u nastavi, potpore u poljoprivredi i turizmu te za korištenje obnovljivih izvora energije – rekao je župan zahvalivši se medijima što Županiju prate u svim njenim aktivnostima i projektima.

– U prošloj godini smo, prema medijima, uputili 633 priopćenja, u 2022. godini bilo ih je 550, a u 2021. godini tek 364. Ako to usporedimo s brojem radnih dana u godini dolazimo da smo dnevno slali dva i pol priopćenja. Ujedno smo odgovorili i na 63 medijska upita. Samo taj broj priopćenja govori o aktivnosti Županije – zaključio je župan Stričak.

 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.