Međimurski fašnik u Čakovcu - pripreme i prijave u tijeku

Međimurski fašnik u Čakovcu - pripreme i prijave u tijeku

Kad je riječ o fašniku u Međimurju prva asocijacija je izrada jedinstvene tradicionalne maske Pikača u Selnici i Martinu na Muri, dok moderni fašnik već također tradicionalno čak 60 godina zaredom možete doživjeti u središtu Čakovca gdje su u organizaciji Turističke zajednice već počele pripreme i pozivi za prijave za sudjelovanja u fašniku i najveselije dane u godini, pa TZ to najavljuje ovako:

"Kap veselja, raznih skrivenih želja,
i maskiranih iznenađenja.
V maskama strašnim,
f Čakovec na fašnik!
Zamislite dan kada možete biti tko god želite, ali onako baš baš bilo tko! Zvuči zanimljivo, zar ne? Ove godine želim biti… 

Pregršt tradicije, mašte, smijeha i veselja sastojci su koji “Međimurski fašnik” svrstavaju među jedne od najvećih kulturno – tradicijskih događanja sjeverozapadne Hrvatske. Sastojci su to koji iz godine u godinu grade fašničku priču, spajaju ljude i stvaraju uspomene koje prepričavamo još dugo vremena poslije. Sastojci su to koji su davne 1964. godine odlučili osnovati Turističku zajednicu upravo kako bi ono što imamo sačuvali, prenosili i njegovali. 
Stoga, s velikom vas radošću pozivamo da 10. i 11. veljače 2024. budete dio priče, priče koja slavi 60 godina zajedništva, njegujući tradiciju u skladu s modernim svijetom. 
Prijave za sudjelovanje na Međimurskom fašniku otvorene su do 2. veljače te nestrpljivo čekaju na službenoj Internet stranici Turističke zajednice grada Čakovca- www.visitcakovec.com 

Prijavnicu možete dostaviti putem pošte ili osobno na adresu: Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec te putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Hvala vam što ste dio nas i vidimo se među maskama!"

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.