29 godina Varaždinskih mažoretkinja na 20. Reviji mažoret timova - okupile cijelu Hrvatsku od Našica do Dubrovnika

29 godina Varaždinskih mažoretkinja na 20. Reviji mažoret timova - okupile cijelu Hrvatsku od Našica do Dubrovnika

Obilježavajući svoj 29. rođendan Varaždinske su mažoretkinje prošle subote na jubilarnoj 20. Reviji mažoret timova okupile mažoretkinje iz cijele Hrvatske. Tako su Varaždinom špancirale i mimohodom se predstavile redom Našićke mažoretkinje Dora, Bjelovarske, Loborske, Klinčaselske, Stupničke, Pisarovinske, Karlovačke mažoretkinje,
potom Klub mažoretkinja Sesvećanke iz Zagreba, Lošinjske mažoretkinje, i po prvi puta na Špancirfestu u Varaždinu jedinstvene Mažoretke Župe Dubrovačke. Uniforme atraktivnih ambasadorica svojih gradova uzrasta od 5 do 25 godina subotnjeg su poslijepodneva plijenile pozornost špancirera i gostiju Varaždina, a u revijalnom programu ispred gradske vijećnice i upečatljivim koreografiranim plesnim nastupima.

Uoči ovog jubilarnog događanja, koje se svake godine održava pretposljednjeg dana ovoga festivala, Varaždinke su obišle posljednje počivalište svoga utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika Anđelka Zorkovića, položivši cvijet i upalivši svijeću. Tijekom programa 20. Revije mažoret timova dodijeljene su i dvije plakete „Anđelko Zorković” za posebne zasluge gospođi Ljerki Janković, dugogodišnjoj predsjednici i voditeljici Lošinjskih mažoretkinja i velikoj prijateljici Varaždina koja je i sama Varaždinka, te čelniku tvrtke Crtorad signalizacija Tomi Ježovita.

- Bez financijske pomoći grada i županije i nekolicine sponzora, te podrške turističkog i koncertnog ureda grada, gradske javne vatrogasne postrojbe, prometne policije, naših Purgara i nekolicine sponzora, ne bismo mogli realizirati sve zamišljeno, stoga iskrenozahvaljujemo svima koji pomažu naš rad, a pogotovo roditeljima naših mažoretkinja – istaknula je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić. Ujedno je pozvala djevojčice da s početkom nove obrazovne godine dođu pogledati treninge koji se održavaju u prostoru varaždinske I. Osnovne škole, te se odluče postati dijelom varaždinske mažoret obitelji.

Iduće će godine Varaždinske mažoretkinje obilježiti 30 godina postojanja i prisutnosti u javnom životu Varaždina, gdje isto toliko godina djeluju kao živi suvenir svog grada ali i kao predvodnice grada u kojem anđeli spavaju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.