Udruga Medarica obišla 9 dječjih vrtića - mališanima poklonili 150 kg meda

Udruga Medarica obišla 9 dječjih vrtića - mališanima poklonili 150 kg meda

Članovi udruge Medarica iz Mađareva kod Novog Marofa obišli su sve vrtiće grada Novog Marofa i okolice, njih ukupno 9 - 4 novomarofska vrtića, vrtić Leptirić u Ljubešćici, Pčelica u Bisagu, Zagonetna šuma u Šćepanju kod Brezničkog Huma, te još dva dječja vrtića u Varaždinskim Toplicama. Podijelili su ukupno 150 kg meda najmlađim ljubiteljima ove slatke i nadasve zdrave namirnice te su mališanima upriličili prezentaciju košnice i svega što se u njoj nalazi, kako bi djeca što zornije vizualizirala priču o pčelama i medu.
- Svake godine s dolaskom proljeća počinjemo obilaziti najmlađe – djecu vrtićkog uzrasta, potom i polaznike osnovnih škola kako bi od najranije dobi djeca stekla naviku uzimanja ove zdrave i potrebne namirnice – govore predstavnici Medarice Vlekoslav Andrašek i Vlado Toplovec.
- Vezano uz to djeci objašnjavamo značenje i ulogu pčela u prirodi, pčelinjeg proizvoda meda, svojstava i dobrobiti meda općenito. Ovo je peta godina kako naša udruga provodi ovu korisnu akciju i tako ćemo nastaviti i ubuduće – naglasili su predstavnici udruge Medarica.
Polaznici vrtića i njihove tete zahvalili su udruzi Medarica te ih počastili izvedbom prigodnoga dječjeg programa.

Više u Galeriji slika.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.