Nebula - novi je instrumental 14-godišnjeg splitskog repera i autora elektronske glazbe

Nebula - novi je instrumental 14-godišnjeg splitskog repera i autora elektronske glazbe

Trap, kao i plesna instrumentalna elektronika u kojoj se prepliću EDM i trance, glazbeni su smjerovi kojima se bavi Mark Maret, 14-godišnji reper, autor i glazbeni producent iz Splita. Nakon videa za pjesmu „U Orbiti“ koju je sam snimio i producirao te montirao spot u splitskoj multimedijalnoj udruzi Combo, posvetio se instrumentalima čime je nastavio rad na svom drugom albumu. Nedavno je izbacio stvar Nebula, a dovršava i remiks rumunjske etno pjesme Lelita Salfita te snima vokale za novi rap.

„Za Nebulu, što je ustvari naziv za svemirske izmaglice, napravio sam i mali 3D video, a najviše vremena sam utrošio kako bih postigao zvuk i naučio neke stvari oko produkcije da se sve dobro čuje na mobitelima jer želja mi je da štoviše mojih vršnjaka zavoli elektronsku glazbu, a možda i da je sami prave u softveru kao što je Ableton u kojem radim od svoje 9. godine. U posljednje vrijeme inspirira me Ummet Ozcan, turski producent koji se bavi raznim žanrovima, a kad stignem od obaveza objavljujem na svom YouTube kanalu i Tik Toku tutoriale kako se radi i snima i miksa elektronska glazba“ - kazao je Mark Maret.

Dodaje kako se sam bavim produciranjem i stvaranjem glazbe od početka do kraja, te da nije DJ koji pušta i uglavnom koristi tuđu glazbu kao što mnogi pogrešno misle. Pjesma Nebula se može pogledati na Markovom You Tubeu gdje se nalaze i linkovi za besplatni download pjesme:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.