Nastup Festivalskog zbora Kecskemét sa članovima zborova iz Glazbene škole u Varaždinu 17. prosinca u Franjevačkoj crkvi

Nastup Festivalskog zbora Kecskemét sa članovima zborova iz Glazbene škole u Varaždinu 17. prosinca u Franjevačkoj crkvi

U subotu, 16. prosinca članovima djevojačkog i mješovitog zbora i komornog vokalnog ansambla na koncertu će se pridružiti gosti iz mađarskog grada Kecskemeta. Članovi festivalskog zbora nastupit će sa članovima zborova iz Glazbene škole u Varaždinu u Franjevačkoj crkvi s početkom u 19.30 sati.

U nedjelju, 17. prosinca članovi Festivalskog zbora nastupit će na koncertu u Franjevačkoj crkvi s početkom u 12.00 sati.

Festivalski zbor Kecskemét osnovan je u svibnju 2005. pod vodstvom dr. Katalin Kiss, umjetničke ravnateljice. Njihov glavni cilj kao reprezentativnog zbora Kecskeméta je predstavljati glazbeni život našeg grada i naše zemlje, te obogatiti glazbenu paletu njihova grada. Zbor je stekao značajan a cappella repertoar iz svih razdoblja glazbene literature, pridajući posebnu pažnju izvođenju skladbi poznatih mađarskih skladatelja. Sudjelovali su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim festivalima (Poljska, Slovačka, Češka, Hrvatska, Grčka, Austrija) što je bila izvrsna prilika da ansambli iz europskih zemalja međusobno upoznaju glazbenu kulturu i razmijene iskustva.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.