Zorica Kondža i Tony Cetinski dobitnici glazbene nagrade „Music Pub“

Zorica Kondža i Tony Cetinski dobitnici glazbene nagrade „Music Pub“

Prekrasne vijesti nam stižu na samome kraju ove godine. Izvođači Hit Recordsa ponovno nižu uspjehe kada su u pitanju glazbene nagrade.

Riječ je o nagradi 'Music Pub', koja se podsjetimo dodjeljuje još od 1992. godine, u istoimenoj emisiji poznatog urednika i voditelja Zlatka Turkalja, na Drugom programu Hrvatskog radija. Nakon ITD banda koji je dobio nagradu 'Music Pub' za album godine, došlo je vrijeme da se nagradi i jedna iznimna umjetnica.

 Na pitanje, da li bi nešto iz današnje perspektive uspješne pjevačice mijenjala i napravila drugačije, Zorica je poručila, 'Uvijek mislim da je trebalo biti kao što je bilo. Svi smo mi u danim trenucima u svojim razdobljima života željeli neke stvari, ovako ili onako, i to nije nekada tako išlo. Nikada nećemo saznati zašto nije tako išlo, ali vjerujem da se stvari događaju s razlogom i da ne možemo mi sami tek tako upravljati svojom sudbinom.
Ja sam jednostavno pustila da me vodi život, kao i emocije. Griješila sam; ali opet kakav je to čovjek koji nikada nije ništa zgriješio u životu ili nešto pogrešno napravio? Tako da sam svakako učila i na svojim pogreškama.
Mi u glazbenom svijetu zaista imamo tako jedan buran život. Puno ljudi upoznajemo, susrećemo se sa njima, razgovaramo sa njima, pa na neki način postajemo i psiholozi.
Dođeš na pozornicu onako psihološki gledaš koja je to vrsta publike. Što bi voljeli čuti, koju pjesmu. Gledaš dok pjevaš kako se ponašaju. Jesu li raspoloženi samo za slušanje ili su raspoloženi za ples i dizanje ruku. To sve moraš analizirati u samo nekoliko minuta. A to možeš tek s iskustvom. Znači puno rada, puno koncerata, puno publike i onda dođeš do toga.'

Uz dva rasprodana koncerta u Lisinskom, kao i puno drugih tijekom godine, Zorica je objavila tri pjesme, dva dueta i prekrasnu pjesmu 'Nemirno srce', nastavno na sve to Zlatko Turkalj, uručio je nagradu 'Tereza' za Najbolju pjevačicu!
'Ne znam sad što bih rekla, jer to mi je sada ne… Ma daj! Aaaaa, kako ću reći što želim kad sam ostala bez teksta. Baš se osjećam nepripremljeno. A to ste i htjeli, da me malo šokirate. Sad sam se zacrvenjela, to se na radiju ne vidi (smijeh), ali baš jesam.
Hvala od srca, nemam riječi!', kazala je na samome kraju presretna Zorica Kondža

Još jedno priznanje ide u ruke iznimnom glazbeniku; Tony Cetinski dobitnik je nagrade 'Music Pub Oliver' za Najboljeg pjevača i 'Music Pub za Pjesmu godine' 'Ima nešto'!

Uz pjesmu 'Vojnik pod zvijezdama', Tony je snimio još dvije odlične pjesme u godini za nama, 'Orao nikad ne leti u jatu' (neobična, ali sjajna kombinacija sa ITD bandom), te pjesma 'Ima nešto', koja postoji i u remix verziji Kamenog.
Spomenute tri pjesme, obilježile su i glazbenu 2023. godinu i na Drugom programu Hrvatskog radija; a kako sam Tony priznaje nastavlja se dalje sa radom, ovim istim tempom, 'Koncertna godina je bila bogata od Novog Sada, Trogira, Zadra, Tara, Beograda, Splita, Ludbrega, Biograda, Herceg Novog, Rovinja. Za Novu nas očekuje nastup u Budvi, tako da nas stvarno ima posvuda. Sloveniju tradicionalno radimo Križanke, uvijek na kraju samog ljeta, to smo ove godine održali u rujnu i to je bio jedan odličan koncert. Imamo i snimku, snimili smo samo audio i to ćemo objaviti na YouTubeu kao live snimku.

Samo audio znači, nema uopće videa, to se mora smiksati i završiti. U svakom slučaju, jedna lijepa priča.' 

Prvu glazbenu Nagradu za Pjevača godine, Tony je dobio 1995. godine, bila je to upravo Nagrada 'Music Pub', koja je dodijeljena u dvorani Vatroslav Lisinski. Za niz od tri sjajne pjesme i niz koncerata koje je Tony održao u 2023. godini, pripala mu je tako nagrada 'Music Pub Oliver' za Najboljeg pjevača i Nagrada za pjesmu godine 'Ima nešto'.

'Ma daj, nemoj me zafrkavati. Sad kad ne očekujem, ti meni dodjeljuješ nagrade, svaka čast. Hvala!!! Znaš i sam moje mišljenje o nagradama. Najveća je nagrada publika, ali tvoje su nagrade posebne zato što dolaze uvijek u trenutku kad trebaju dati jedan poticaj. Kad treba potpora o kojoj smo razgovarali. Znači, moj je zaključak ovog razgovora da bi ti trebao biti predsjednik udruge koja brani prava glazbenika. Jer ti znaš braniti naša prava i ti u trenutku kad najviše treba, glazbeniku daješ potporu. Evo, sad si mi dao podršku i stvarno mi to treba. Ne treba meni ovaj komad – fizička nagrada, meni treba ta gesta koju si ti napravio. Zato ti zahvaljujem.', na samome kraju rekao je Tony.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.