Kad jednome ne omrkne, drugome ne osvane: Baby Lasagna je definitivno iskoristio svoju šansu na najbolji mogući način

Kad jednome ne omrkne, drugome ne osvane: Baby Lasagna je definitivno iskoristio svoju šansu na najbolji mogući način

Kad jednome ne omrkne, drugome ne osvane - stara je poslovica, koja se ovaj put može primijeniti na Baby Lasagnu koji je definitivno iskoristio svoju šansu i to učinio na najbolji mogući način. Priča je to o hrvatskom pjevaču Marku Purišiću, Baby Lasagni, izvođaču koji je oduševio nastupom na Eurosongu, skladbom „Rim Tim Tagi Dim”, uz priču koja je postala pravi fenomen. Naime uoči i nakon sjajnog nastupa u prvoj polufinalnoj večeri, društvene mreže su se usijale od pozitivnih komentara, a strani mediji, zajedno s kladionicama, predviđaju mu veliku šansu za pobjedu.

Marko Purišić, poznat kao Baby Lasagna, hrvatski je pjevač, tekstopisac i glazbeni producent, a na Pjesmi Eurovizije 2024. nastupa s pjesmom „Rim Tim Tagi Dim”,  koja je pobijedila na Dori 2024. Njegova priča dodatno dobiva na zanimljivosti kada se uzme u obzir kako je uopće došao do natjecanja. Hrvatska radiotelevizija (HRT) organizira natjecanje Dora, koje služi kao izborna platforma za predstavnika Hrvatske na Eurosongu. U prosincu 2023., HRT-ov žiri izabrao je 24 pjesme za dva polufinala Dore 2024., ali je Baby Lasagna ostao na popisu rezervi. Njegova prilika došla je tek u siječnju kada je Zsa Zsa, jedna od odabranih izvođačica, odustala od natjecanja. Kao prva rezerva, Baby Lasagna je tada dobio priliku nastupiti i bio nevjerojatno uspješan, privukavši veliku pozornost publike i kritike.

Zapravo, Baby Lasagna je dobio više glasova publike nego svi ostali izvođači zajedno, što je jasan pokazatelj njegove popularnosti i karizme. Nakon toga, kladionice su ga stavile na prvo mjesto kao najizglednijeg pobjednika Eurosonga, čime je izazvao veliko zanimanje međunarodne javnosti. Ovo je sjajan primjer kako se prilike mogu pojaviti u neočekivanim trenucima, a Baby Lasagna definitivno ju je iskoristio, pa s obzirom na njegovu popularnost i sve veći broj obožavatelja, njegovo sudjelovanje u finalu Eurosonga bit će događaj koji će mnogi s nestrpljenjem iščekivati.

Lasagnu je u rezerve stavio stručni žiri koji čine: Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija). Foto hrt screen ekrana

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.