LADO i ŚLĄSK - hrvatski i poljski folklorni ansambl zajedno u Slavonskom Brodu

LADO i ŚLĄSK - hrvatski i poljski folklorni ansambl zajedno u Slavonskom Brodu

LADO je održao cjelovečernji plesni koncert pred prepunim kazalištem Politeama Rossetti u Trstu, a ovog ga tjedna očekuje ponovni susret s poljskim folklornim ansamblom u Slavonskom Brodu

Ansambl LADO nastavlja s održavanjem svojih godišnjih plesnih koncerata. Nakon uspješnih koncerata u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i kazalištu Politeama Rossetti u Trstu, očekuje ga drugi ovogodišnji susret s umjetnicima poljskog folklornog ansambla ŚLĄSK koji će se održati 24. studenoga u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ u Slavonskom Brodu s početkom u 19.30 sati.

Cjelovečernji koncert otvorti će Ansambl LADO koreografijom Zvonimira Ljevakovića Prigorski plesovi nakon čega pozornicu prepušta umjetnicima iz Poljske koji će slavonsku publiku upoznati s folklornim plesovima i pjesmama iz svoje zemlje.

„Iznimno nas veseli suradnja s kolegama profesionalcima iz ansambla ŚLĄSK, kao i činjenica da je koncert u Slavonskom Brodu drugi zajednički nastup ova dva nacionalna ansambla u godinu dana. Ovakvi zajednički koncerti poseban su doživljaj ne samo za  publiku već i za umjetnike.", rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Program se održava u sklopu projekta FOLK_ Like it - najnovijeg projekta jedne od najvećih poljskih kulturnih institucija - Ansambla pjesama i plesa Stanisława Hadyne ‘ŚLĄSK’ u sklopu kojeg će ansambl ŚLĄSK održati koncerte u Srbiji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Slovačkoj, a koji će se kombinirati s nastupima ansambala iz zemalja partnera projekta.  Ovo je nastavak izvrsnih odnosa između nacionalnih kulturnih institucija razrađenih u prijašnjim obrazovnim i umjetničkim pothvatima i zasigurno će u budućnosti pridonijeti razvoju programa kulturne razmjene.

 Ulaznice za koncert u iznosu od 70 kuna u prodaji su od ponedjeljka 22. studenoga na blagajni Dvorane od 9 do 14 sati. Na dan koncerta ulaznice se mogu kupiti od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka koncerta. Ulaz moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. O načinu rezervacije ulaznica kontaktirati Kazališno-koncertnu dvoranu radnim danom od 9 do 14 sati. Koncert će pratiti i izložba poljskih narodnih nošnji koje će se moći razgledati u foajeu Dvorane.

Posljednji godišnji plesni koncert Ansambla LADO bit će zatvorenog tipa, a održat će se krajem studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

LADO u prosincu očekuju koncerti u okviru manifestacije Advent u Zagrebu. Program nazvan Advent u Ladu održavat će se u dvorani Ansambla LADO u periodu od 1. do 18. prosinca kada će Ladovi umjetnici održavati plesne i božićne koncerte. Ulaz u dvoranu bit će moguć uz EU digitalnu COVID potvrdu, te će se posjetitelji trebati prijaviti putem obrazaca koji će krajem studenoga biti dostupni na Ladovim internetskim stranicama. Druga polovina prosinca rezervirana je za tradicionalne božićne koncerte koje će LADO održati u nekoliko hrvatskih gradova.

 FACEBOOK EVENT: https://fb.me/e/2Sm5Me273

VIDEO NAJAVA PROJEKTA: https://we.tl/t-OAjSlWyhUL

 

 

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mob: +385 91 2746 001

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.