KSM u DV: Predstava „Antuntun“, sjajan primjer dječjeg stvaralaštva iznova oduševila publiku

KSM u DV: Predstava „Antuntun“, sjajan primjer dječjeg stvaralaštva iznova oduševila publiku

Predstava „Antuntun“, sjajan primjer dječjeg stvaralaštva iznova oduševila publiku 16. siječnja. Djeca iz skupine Zvjezdice Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu s predstavom „Antuntun“ gostovala su u Dječjem vrtiću Varaždin, objekt Trakošćanska, u povodu 50. obljetnice od osnivanja vrtića i oduševila publiku.

Proslava 50 godina Dječjeg vrtića Varaždin okupila je mnoge posjetitelje koji su uživali u raznim radionicama organiziranim povodom ovog važnog jubileja. No, vrhunac je bilo maštovito i raspjevano uprizorenje pjesme „Kako živi Antuntun“ Grigora Viteza, skupine A1 (Zvjezdice) Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, (premijerno izvedena u svibnju 2023. godine), koju su ovoga puta djeca, polaznici Kazališnog studija mladih, izveli za polaznike i roditelje djece upisane u ovaj vrtić.

„Riječ je o sjajnom primjeru dječjeg stvaralaštva, te praksi Kazališnog studija mladih u kojoj djeca i mladi stvaraju i izvode za djecu i mlade. Tijekom umjetničko-pedagoških vođenih procesa dramskog stvaralaštva nastaju sadržajno i estetski vrijedne predstave koje znaju oduševiti svojom kvalitetom i vrijedan su doprinos kulturnoj slici grada Varaždina“, izjavila je Tanja Novak, voditeljica Kazališnog studija mladih.

Voditeljica skupine Zvjezdice, Ana Krčar-Velimirović, dramska pedagoginja bila je i dugogodišnja djelatnica Dječjeg vrtića Varaždin, te se prisjetila svojih profesionalnih iskustava: "Prije trideset godina krenula je s radom prva dramska skupina u tom objektu, tako da su kasnije, po osnivanju Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu mnoga djeca nastavila rad u dramskim skupinama Kazališta, mnoga su i danas polaznici Kazališnog studija mladih, a isto tako ta djeca i njihovi roditelji su redoviti posjetitelji kazališnih predstava.“ 

Predstava „Antuntun“ donijela je gledateljima priču o zaigranom i neobičnom dječaku čudnovatog pogleda na svijet. "Igrajući Antuntuna, istraživali smo kako pjesničke ideje pretvoriti u vrckavu igru, punu pokreta, pjesme, plesa i međuodnosa. Dramsku skupinu Zvjezdice' čine djeca vedra duha, kreativnog potencijala i velike motivacije za dramsko stvaranje i suradnju. Bilo je zadovoljstvo graditi ovu dramsku priču o Antuntunu, izjavila je Ana Krčar-Velimirović.

Valja napomenuti da je pred samo gostovanje u vrtiću, u istome danu ista skupina „Antuntuna“ izvela dva puta u dvorani Klub Europa Media HNK Varaždin, i to za četrdesetak djece iz vrtića Čira-čara, za četrdesetak djece iz vrtića Panda, četrdesetak djece dječjeg vrtića Dječji svijet, za četrdesetak djece VI. osnovne škole Varaždin i petnaestak djece Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

„Antuntun“ je pobudio mnogo interesa za ovogodišnje produkcije Kazališnog studija mladih, koje iz Kazališta najavljuju u svibnju i lipnju, a uz Zvjezdice u studiju djeluje još deset skupina koje pohađaju djeca od 1. razreda osnovne škole pa sve do studenata, grupirana prema dobi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.