Prvo gostovanje predstave „Tajna Milke Trnine“

Prvo gostovanje predstave „Tajna Milke Trnine“

Prvo službeno gostovanje nove kazališne predstave "Tajna Milke Trnine" amaterskog kazališta "Josip Badalić" iz Križa rezervirano je za 6.4. i to u sklopu prvog dana 27. Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije čiji je organizator i domaćin POU Sveti Ivan Zelina. Riječ je o inovativnoj i skoro interaktivnoj predstavi koja svoju publiku uvlači u priču prepletenu tajnama i misterijama vezanim za izgubljenom snimkom glasa naše velike opera dive, Milke Trnine. Ovaj nevjerojatno nov i moderan kazališni komad ostvaren je suradnjom redateljice, profesorice Iskre Matejak i nadahnutog autora teksta Tihomira Mraovića, prema priči iz njegove istoimene knjige. 

Ova originalna drama s elementima komedije nosi gledatelje kroz intrigantni svijet inspektora Ivora Lune i njegove mlade asistentice Sare koji dolaze u mjesto Križ kako bi ušli u trag jedinog tonskog zapisa velike hrvatske operne dive, Milke Trnine. Milka je ostavila neizbrisiv trag u svjetskoj opernoj sceni svojim impresivnim glasom, umjetničkom strašću i izuzetnom interpretacijom uloga, no njen glas nije ostao nigdje zabilježen jer je sve svoje snimke dala uništiti. Ili možda ipak nije?

Tihomir Mraović uspio je stvoriti duboke i višeslojne karaktere koji će vas držati prikovane uz svaki trenutak potrage za izgubljenom snimkom, dok redateljica Iskra Matejak podiže čitavu radnju predstave na višu razinu, dodajući posebnu čaroliju i dinamiku. Glumačka postava u sastavu; Dario Nikšić (Ivor Luna), Jana Krivec (Sara), Jasenka Gotić (načelnica), Željko Podvorec (žuupnik), Dario Vasiljević (Morbius), Igor MIkulčić (butler), Lorena Beker (Fantom), Ivan Miletić (pisac) i Katarina Margaretić kao Milka Trnina - oživljavaju čaroliju potrage za glasom ove operne dive. 

Predstava je na domaćim daskama za krišku publiku odigrana tek dva puta s praizvedbom u 12. mjesecu prošle godine i to na sam 150. rođendan ove operne dive. Na ovogodišnjem SKAZŽ-u (Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije) nastupiti će 6 kazališnih skupina sa ukupno 9 predstava, od kojih je pet namijenjenih odrasloj publici, dok su 4 namijenjene najmlađima. Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina ponosno će ponuditi prostor svoje kino dvorane Kraluš, gdje će se i ova iznimna izvedba održati. Svi ljubitelji kazališta, umjetnosti i dobrih priča pozvani su da se pridruže publici koja će uživati ostvarenju "Tajne Milke Trnine".

Pridružite se i doživite čaroliju "Tajne Milke Trnine" u subotu, 6. travnja , u 19:30 sati. Svoj dolazak možete potvrditi na Facebook događaju!

Video predstave: https://www.youtube.com/watch?v=pIMt6jXP0OE&t=14s

Foto: Boris Kržić (FVK 35mm Križ)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.