Danas Otočka terca, a u petak, na Velikoj sceni HNK Varaždin publika ponovo može uživati uz operetu Grofica Marica, Emmericha Kálmána

Danas Otočka terca, a u  petak, na Velikoj sceni HNK Varaždin publika ponovo može uživati uz operetu Grofica Marica, Emmericha Kálmána

U četvrtak, 28. 3. u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK Varaždin gostuje predstava OTOČKA TERCA koja je nastala prema tekstu Sjecišta Beatrice Kurbel, a glume tri proslavljene glumice: Olivera Baljak, Branka Petrić Fehmiu te Ana Vilenica. Već od prve svoje izvedbe, predstava hvaljena i od kritike i od publike privukla je veliki broj gledateljica i gledatelja koji je redovno ispraćaju ovacijama. Priča puna emocija, topline i humora koja će vas dirnuti, nasmijati i rasplakati govori o dvije sestre, Avi i Beli koje žive izolirane na otoku. Njihovu pomalo monotonu svakidašnjicu u njihovoj otočkoj sredini, promijenit će dolazak mlade žene iz Zagreba. Naime, kako bi preživjele zimu, sestre oglašavaju iznajmljivanje stana, a javlja se prevoditeljica Doris. Njezin će dolazak pokrenuti promjene u životima žena različitih generacija i oprečnih karaktera od kojih svaka ima svoje snove, nadanja i očekivanja, uspone i padove… Ulogu Bele koja život provodi na otoku igra, kako piše kritika, “fantastična, posve prirodna i izvorno oslikana otočka žena Olivera Baljak, koja ponekad i bez riječi, samo pogledom i gestom, iznosi svoj dio priče ležernim i besprijekornim stilom glume.“ Za tu ulogu, nacionalna dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, Olivera Baljak dobila je Nagradu "Fabijan Šovagović" na 30. Festvalu glumca.

Više o predstavi: https://hnk-zajc.hr/predstava/otocka-terca/

U petak, 29. 3. s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK Varaždin publika ponovo može uživati uz operetu Grofica Marica, Emmericha Kálmána koja je nastala u koprodukciji s Operom B.B. Zagreb. 

Ovom izvedbom dirigira Igor Vlajnić, a u naslovnu ulogu pjeva Tanja Ruždjak. Kažu da ne prođe ni minuta a da se negdje na svijetu ne začuje glazba Emmericha Imrea Kálmána, bilo s pozornice ili televizije, radija ili nekog gala koncerta. Kada je Grofica Marica bila premijerno izvedena, izvedba je trajala oko šest i pol sati jer su se, u skladu s praksom tog vremena, zbog oduševljenja publike neprestano ponavljale već izvedene točke. Zsupánovom iznimno popularnom arijom, Komm mit nach Varasdin, Varaždin je trajno postao dio Maričine svjetske ostavštine, kao što je i Marica ugrađena u živući kulturni i povijesni identitet Varaždina.

Više o predstavi: https://www.hnkvz.hr/predstava/emmerich-kalman-grofica-marica/  Ulaznice su dostupne putem online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.

Kontakt blagajne:

telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.