U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, u petak, 19. travnja, u 18 sati, održat će se promocija knjige Zrinski, ukrajinske autorice Galie Zinko

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, u petak, 19. travnja, u 18 sati, održat će se promocija knjige Zrinski, ukrajinske autorice Galie Zinko

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, u petak, 19. travnja, u 18 sati, održat će se promocija knjige Zrinski, ukrajinske autorice Galie Zinko, ulaz je besplatan.

Iz pera i uma autorice i ilustratorice Galije Zinko, rođene Moldavke, stanovnice Ukrajine, na privremenom boravku u Međimurju, dolazi nam oslikana fantastična novela naziva “Zrinski”. Nakladnik izdanja na hrvatskom jeziku je Grad Prelog, a novela je inspirirana lokalnim krajolikom dvorca Zrinski i njegovim povijesnim vladarima. Ovo je Galijin prvi književni uradak. Prvenstveno se bavi ilustracijama za koje redovito osvaja nagrade. Njezine ilustracije mogu se naći na ruskom i američkom tržištu. Napominjemo da se na promociji radi o fantastičnoj pripovijetci koja nije vezana uz povijesne podatke o obitelji Zrinski.

Galia Vladimirovna Zinko ilustratorica je knjiga za djecu i odrasle  od 2009. godine. Diplomirala je na Državnoj akademiji za dizajn i likovnu umjetnost u Kharkovu u Ukrajini. Godine 2014., 2018. i 2019. osvojila je Rusku nagradu za ilustraciju knjiga u nominaciji "Najbolje ilustracije za dječju knjigu". U suradnji s ruskim, ukrajinskim i talijanskim izdavačima izradila je ilustracije za 21 knjigu. Ilustrirala je knjige Williama Shakespeara, Hansa Christiana Andersena, Charlesa Perraulta, Lewisa Carrolla. Njezin stil ilustracija definiran je kao gotika za djecu, a sama umjetnica ga naziva bajkovitim realizmom. Također je radila ilustracije za francuski beauty brend L'Occitane, legendarni moskovski hotel "Metropol" i kreirala ekskluzivnu seriju razglednica za "Rusku poštu". Galia radi s nekoliko međunarodnih časopisa i izdavačkih kuća.

Osnivačica je vlastite tvrtke „Zinko Galina TAPETE“ u kojoj proizvodi vlastite stolnjake i tapete.

 Od 2023. godine živi u Hrvatskoj.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.