Pavelova „Naopaka pjesma“ za opako dobar ljetni soundtrack

Ovog puta grupa Pavel ponudila nam je pravi adut za najnoviji ljetni soundtrack. "Naopaka pjesma" predstavljena na festivalu Melodije Jadrana, a ujedno je treći singl koji će se naći na novom studijskom albumu, nakon već predstavljenih 'Dobra stvar' i  'Everest'. 

“Htjeli smo saznati kako bi zvučala Sophie Ellis Bextor da pjeva jugoslavenski disko pop; nešto funka i zericu fusiona poslije, dobili smo ljetnu pjesmu, a ljeto volimo. Moram pohvaliti našeg producenta Jeru Šešelju koji je uspio postići da naš tradicionalni staroškolski Pavel ovaj put zazvuči nešto modernije.” ‪- opisao je autor Aljoša Šerić glazbeni zaokret u novom singlu, a Tonka se nadovezala:

"Ovo je 'moj' tip pjesme, plesna, zabavna, sa sjajnom bas dionicom. Veseli me što Aljoša u meni vidi Sophie, možda zbog slične tetovaže koju obje imamo na ramenu.''

"Naopaka pjesma" ima i svoj 'naopaki' video spot koji je maestralno realizirao Dinko Šimac.

Otkrio nam je kako je teklo snimanje, tko je preuzeo glavne uloge i koja je uloga novih tehnologija u realizaciji ovog videa.

"Sa spotom za Naopaku pjesmu željeli smo se udaljiti od stvarnosti kako bismo čim bolje dočarali sliku naopakoga koju toliko dobro opisuje tekst pjesme. Budući da su prve ideje koje smo imali bile prilično produkcijski kompleksne i zahtijevale bi teško ostvarive kinematografske pothvate, odlučili smo iskoristiti nove tehnologije i uspjeli uvesti cijeli grad Zagreb u Unreal Engine, što nam je omogućilo da Antoniju i Aljošu postavimo iznad grada i nađemo bilo koju lokaciju. Snimili smo ih u studiju ispred greenscreena gdje su nekoliko puta u svojem stilu, lako i efektno izveli pjesmu,, izrezali ih i postavili u nemoguće scene kroz spot."

Trenutno najavljuju koncertne nastupe, na kojima će, uz poznate plesne hitove s dosadašnjih albuma, izvoditi i ovaj najnoviji, a jedan od važnijih nasupa koje nikako ne bi trebalo propustiti svakako je onaj u sklopu Ljeta u MSU, 1.7.2023. u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.