Jelusick - bend Dine Jelusića s power baladom „The Great Divide“ je na korak do prvog albuma

Nakon žestokih singlova "Healer", "Reign of Vultures" i "Fly High Again", bend Jelusick predstavlja power baladu "The Great Divide" s nadolazećeg albuma prvijenca "Follow the Blind Man" koji će svjetlo dana ugledati u rujnu.

Dino Jelusić, za nagradu Porin nominirani glazbenik, član Whitesnakea i Trans-Siberian Orchestre, usred brojnih domaćih i inozemnih uspjeha, okončanja dugogodišnjeg pravnog spora s nekadašnjim izdavačem, okupio je svoj glazbeni dream team (Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, prateći vokal, Mario Lepoglavec – bubnjevi, prateći vokal) i poletio visoko te dečke sada uz objavu novog singla očekuje izlazak dugoočekivanog albuma u izdanju Escape Musica i suradnji s Aquarius Recordsom.

Paralelno s objavom autorskog materijala bend kontinuirano niže i rasprodane koncerte. U protekle dvije godine održali su dvije europske turneje te zasvirali na renomiranim festivalima uključujući i Guitar En Scene Festival gdje su kao dio All Star postave nastupili s Johnom Norumom i Gus G-ijem, a prošle godine su na istom mjestu pozornicu dijelili s velikanima: Black Label Society, Beth Hart, Jeffom Beckom & Johnnyjem Deppom, Airbourneom, dok će ove godine nastupiti sa Stingom, Joss Stone, Joeom Bonamassom...

" 'The Great Divide' je pjesma koja govori o razilaženju dvoje ljudi. Može se shvatiti kao ljubavna ili ne ljubavna, to ostavljam publici na interpretaciju. Spot smo snimili na kamenolomu nedaleko od Krašića. S ovim spotom smo više htjeli ići na emociju cijelog benda, manje na nekakav live nastup kao što to inače radimo, a u budućim spotovima planiramo predstavljati pjesme više tematski. Na ostatku albuma ima stvarno svega; moderno je, progresivno je, a opet je jako melodično.", o novoj pjesmi i nadolazećem albumu otkrio je Dino.

Pred dečkima su uz objavu albuma i uzbudljivi nastupi. 21. srpnja će na već spomenutom Guitar en Scene festivalu zasvirati s članovima Whitesnakea - Joelom Hoekstrom, Michele Luppijem i Marcom Mendozom, 6. rujna stižu na Castle Rock Festival (Ioannina, Grčka), 23. rujna ih očekuje Rockhnacht Festival u Švicarskoj za koju je zakazana i turneja u prosincu, u pripremi je još datuma, a Jelusick će napokon zasvirati i u Zagrebu i to 25. listopada. u Vintage Industrial Baru gdje će promovirati svoj album “Follow the Blind man”
 
Uz koncerte benda, Dino će između 24. srpnja i 20. kolovoza sudjelovati na četiri stadionska koncerta u Indoneziji gdje će se kao dio All Star benda uz Dereka Sheriniana, Richieja Kotzena, Phil X-a i Jeffa Scotta Sota pridružiti jednom od najvećih indonežanskih bendova Dewa 19. Također, nakon premijernog, trijumfalnog koncerta u Zagrebu 20. svibnja, očekuju ga i dva koncerta Queen Bohemian Rock Symphony - u Mostaru 25. kolovoza i Sarajevu 6. listopada.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.