Tenor Mate Grgat u istome danu objavio novi singl „Izda san te moja jube“ i „Kuća puna naroda“

Za kraj godine koja je na izmaku Mate Grgat je publici poklonio čak dvije iznimne vokalne izvedbe. Ljubavna tematika je nezaobilazna u njegovim tekstovima pa se pjesma "Izda san te moja jube" nadovezala na dosadašnji njegov rad. Različitu vrstu ljubavne tematike pak nosi i njegova druga pjesma, "Kuća puna naroda" koja poziva na zajedništvo i okupljanje u blagdansko vrijeme.

Jedan od naših najboljih tenora Mate Grgat je proteklu godinu proveo nastupajući na brojnim glazbenim festivalima, nižući uspjehe i nagrade svojim pjesmama. Poseban vokal koji ga izdvaja upečatljiv je i lako prepoznatljiv među publikom, a svoju glazbu živi iz dana u dan, što bi ga uskoro trebalo dovesti i do objave albuma.

Često njegove pjesme griju duše mnogih slušatelja koji ga vjerno prate, a iza njega su brojni nastupi na kojima je itekako pokazao da mu nastup uživo puno donosi jer se publiku teško može zavarati, a Mate ima prirodnu sposobnosti prenošenja intime pjesme koju izvodi. Pjesme su mu rado pjevane, a "Izda san te moja jube" je još jedna u nizu koju će slušatelji vrlo brzo prihvatiti. 

"Nekad se stvari jednostavno poklope, a ovoga puta je upravo tako ispalo s pjesmom i spotom. Velika zahvala ide Nacionalnom parku Krka što su nam omogućili da pjesmu na najbolji način dočaramo slušateljima. Vjerujem da će mnogi pronaći sebe u ovoj pjesmi, a nadam se i da će prenijeti njezinu poruku dalje", govori Mate svjestan težine ove pjesme. 

Glazbu za pjesmu skladao je Toni Rajnović, tekst je djelo sjajnog Nenada Ninčevića, a vrhunski spot snimljen je u Nacionalnom parku Krka pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević s kojom Mate već duže vrijeme surađuje. 

Kao bivši član mnogih zborova i klapa, Mate vrlo dobro zna što znači "Kuća puna naroda" i kakve osjećaje ona budi, pogotovo u situacijama kada nam nedostaju obitelj i prijatelji. Zato je ovog Božića odlučio objaviti pjesmu koja poziva na okupljanje. "Kuća puna naroda" je topla obiteljska pjesma koju svi trebaju čuti u predblagdanskom razdoblju, a njezinu poruku Mate sjajno prenosi svojim tenorom. 

"Često izvodim ovu pjesmu na svojim nastupima jer mislim da ima važnu poruku i odgovara mom glazbenom, a i ljudskom svjetonazoru. Velika mi je želja bila otpjevati je i zahvalan sam svima koji su pomogli da to ostvarimo. Nadam se da će ‘Kuća puna naroda’ ovih blagdana pronaći svoj dom u srcima mnogih", rekao je Mate Grgat.

Pjesmu u originalu izvodi Zdravko Čolić koji je napisao i glazbu, tekst je djelo Zlatana Stipišića Gibonnija, a aranžman prilagođen Matinom vokalu napravio je talentirani Hrvoje Domazet koji je također odsvirao gitare uz Zvonimira Domazeta te klavijature. Violine je odsvirao Matej Mihaljević, a violončelo Martin Kutnar.

Za spot koji donosi blagdansko raspoloženje je ponovno zaslužna redateljica Sandra Mihaljević, a u njemu glume Matini prijatelji i poznanici Andrej Vučković, Ante Gregović, Branko Arnaut, Dario Smodila, Domagoj Dujić, Josip Gaurina, Noa Gaurina, Lorena Farkač, Marko Cesar, Sara Adeak, Sara Ćoza, Tina Lisičak, Zlata Barić, Zlatko Barić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.