Opći uvjeti


OPĆI  UVJETI

Korištenjem sadržaja s portala korisnici potvrđuju da su suglasni s općim uvjetima  i pravilima.

Zabranjuje se:

1) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

2) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne,a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

4) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

5) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, „spam“, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,

6) korištenje, na bilo koji način,  portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamiranje).

7) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje  u ime druge pravne ili fizičke osobe

 

Pravila prenošenja sadržaja

Sadržaj na portalu može se mijenjati, posuđivati, prodavati ili distribuirati samo uz dopuštenje vlasnika portala. Ako korisnik smatra da su na portalu povrijeđena autorska prava, dužan je o tome izvijestiti vlasnika portala.

Ako drugi medij prenosi sadržaj objavljen na portalu www.hia.com.hr  mora se jasno naznačiti  www.hia.com.hr  te izvor koji je vidljiv na kraju sadržaja.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez dopuštenja vlasnika  portala.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na  portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Pravila komentiranja

Molimo Vas da se pridržavate niže navedenih pravila kako svojim komentarima ne bi povrijedili kodeks dobrog ponašanja i korektnog odnosa prema svim posjetiteljima portala. U komentarima nije dozvoljeno:

1.Kršenje zakona Republike Hrvatske (posebno Vam skrećemo pažnju na pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje ili veličanje kaznenih djela, kršenje autorskih prava, pedofiliju, mučenje životinja i sl.)

2. Reklamiranje usluga i proizvoda, umetanje poveznica

3.Pisanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, pisanje na neprimjeren način i pisanje na način koji smanjuje čitljivost

4. Ometanje rada uredništva portala (ignoriranje upozorenja, ponovno pisanje obrisanih komentara i sl.)

5. Korištenje klonova dok Vam bilo koji račun ima zabranjen pristup portalu ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale (raspravljanje o istoj temi s više nickova, slaganje s vlastitim argumentima)

6.Vrijeđanje sugovornika, namjerno provociranje svađe na osobnom nivou, nekonstruktivnih, vjerskih i sličnih sukoba

7. Objavljivanje privatnih podataka drugih komentatora

8. Objavljivanje privatnih poruka

9. Vaši komentari predstavljaju vaše mišljenje te uredništvo portala ili njegov vlasnik se ne mogu smatrati odgovornima za njih. Moderatori imaju pravo izbrisati svaki komentar za kojega smatraju da krši pravila ili je zbog nekog razloga neprimjeren.No moguće je da se neki neprimjereni komentari ne uoče na vrijeme za što ćete, nadamo se, imati razumijevanja. 

10. Poštivanje pravila ponašanja na portalu hia.com.hr prate moderatori, koji su ovlašteni uklanjati sadržaje koji nisu u skladu s pravilima komentiranja. Za kršenje pravila korisnik može dobiti opomenu, a za grubo kršenje pravila može biti privremeno ili trajno isključen