Poziv za iskazivanje interesa za korištenje prodajno prezentacijske kućice na „Trgu tradicijskih obrta“ u Varaždinu

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje prodajno prezentacijske kućice na „Trgu tradicijskih obrta“ u Varaždinu

Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv za iskazivanje interesa za korištenje jedne prodajno-prezentacijske kućice na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu. Poziv se upućuje proizvođačima predmeta tradicijskih obrta registriranih na području Varaždinske županije, a koji se bave proizvodnjom licitara, drvenih igračaka, tradicijskih predmeta od kože, pamuka, lana, vune, čipke, metala, stakla, tradicijskog nakita, tradicijskih slastica i slično.

Već više od dva desetljeća Trg tradicijskih obrta dobro je poznata turistička atrakcija Varaždina. Klobučar, kovač, pčelar, keramičarka i izlagački prostor sa suvenirima, trenutno u ovom kutku u samom središtu grada, nasuprot Uršulinske crkve, prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju bogatu i dugu tradiciju varaždinskog obrtništva. Trg tradicijskih obrta otvoren je od travnja do listopada, a dopuste li vremenski uvjeti te po potrebi i u ostalim mjesecima. Radno vrijeme je od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati.

Prodajno-prezentacijska kućica daje se na korištenje bez naknade, a svi detalji poziva koji traje do 15. ožujka, kao i obrazac za prijavu, nalaze se na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina www.visitvarazdin.hr.

 

 rađaju samo 0,72 djece. Očekuje se da će se broj ljudi prepoloviti do 2100., uz upozorenja na "skoro izumiranje".

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.