All-stars večerom najboljih hrvatskih kuhara zaključena uspješna sezona Aminess Wine & Gourmet Nights

All-stars večerom najboljih hrvatskih kuhara zaključena uspješna sezona Aminess Wine & Gourmet Nights

Sinoć je u A’ la carte restoranu Oliveto u novigradskom Aminess Maestral Hotelu održano posebno izdanje Aminess Wine & Gourmet nights, na kojem su gosti imali priliku isprobati raznolike sljedove delicija koje predstavljaju najbolje od istarske i regionalne kuhinje. O hrani tijekom večere brinuli su najbolji domaći i regionalni chefovi David Skoko, Matija Bogdan, Melkior Bašić, Hrvoje Zirojević, Igor Gudac, Stiven Vunić, Janez Bratovž, Igor Jagodic, te slastičarke Martina Labinjan i Suzana Kvesić. Uz vrhunska jela i sljubljena vina, poseban ugođaj osiguran je nastupom poznatog pjevača Damira Kedže.

Projekt Aminess Wine & Gourmet nights osnovan je kao mjesto gdje se spajaju hrvatska hotelijerska i gastronomska ponuda u jedinstvenu cjelinu. Tijekom ove godine organiziran je niz večera koje okupljaju najutjecajnije domaće chefove pod vodstvom ambasadora Davida Skoke u Aminess restoranima i hotelima. Prve večere održane su ovog ljeta u Half 8 restoranu nakon čega su uslijedile večere u A’ la carte restoranu Oliveto u Aminess Maestral hotelu, u kojem je jučer i završena ovogodišnja sezona projekta. Organizatori su posebno ponosni na visok interes i popunjene kapacitete večera u postsezoni, što potvrđuje da dobro osmišljen i zaokružen sadržaj može privući goste na hrvatskoj obali i izvan glavne sezone.

Gosti sinoćnje večere uživali su u probranim jelima poput jetre od mola i ikre ježinca, brodeta od sipe, janjetine, filea jelena i citrusnih deserata u režiji najjačih umova domaće gourmet scene uparena s vrhunskim vinima iz vinarija Franc Arman, Coronica, Damjanić, Tomaz i Bura. Večera je otvorena aperitivima iz lokalne Destilerije Aura. Svaki od chefova bio je zadužen za jedan slijed koji spaja najbolje domaće namirnice s vrhunskim domaćim vinima. Uz gostovanje najistaknutijih domaćih chefova sa svojim jelima, večeru je obilježio prigodni blagdanski ugođaj u kojem je proslavljena godina na izmaku i najavljena nova sezona projekta, za koju Aminess najavljuje još snažniji fokus na gourmet aspekt svoje ponude.

Tvrtka Aminess svojim aktivnostima nastoji smještajne turističke objekte poput hotela, kampova i resorta povezati s vrhunskim gastronomskim doživljajem uz potpis renomiranih domaćih i inozemnih chefova koji od najboljih namirnica stvaraju poseban doživljaj za sve Aminess goste. Rezultat je to pažljivog planiranja i puno ulaganja, zbog čega se Aminess upravo svojom gourmet ponudom uspješno izdvaja od ostalih hotelijera na domaćem tržištu. Osim organizacije večera s istaknutim chefovima, Aminess kontinuirano ulaže i u edukaciju svojeg osoblja - internim projektom Aminess Gourmet Lab pod vodstvom Davida Skoke educira mlade kuhare, konobare, barmene i sve ostale članove gourmet tima. Time se odgajaju novi naraštaji kuhara, koji će svoje znanje moći iskoristiti za nastavak ove uspješne gastronomske priče.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.