HIA - Hrvatski iseljenički adresar
 
   
 
 
V I J E S T I

 

V I J E S T I - iz Hrvatske


19.veljače 2015.
SASTANAK MINISTRA FINANCIJA S KARDINALOM BOZANIĆEM
Ministar Lalovac: nije bilo razgovora o dodatnom oporezivanju Crkve.

Na sastanku se razgovaralo o pitanjima koja se javljaju pri obavljanju određenih djelatnosti i aktivnosti od strane crkvenih pravnih osoba. Cilj sastanka bio je što bolje razumijevanje poreznih i ostalih propisa koji uređuju obavljanje gospodarske djelatnosti, te naći rješenja za buduća postupanja u zajedničkom interesu, objavljeno je na stranici HBK.


ZAGREB: Kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i predsjednik Komisije HBK za odnose s državom susreo se, 18. veljače 2015. godine, u prostorijama HBK s gosp. Borisom Lalovcem, ministrom financija. Na sastanku su sudjelovali gosp. Zlatko Grabar, ravnatelj Carinske uprave, gospođa Marijana Vuraić-Kudeljan, zamjenica ravnatelja Porezne uprave, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK i mons. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika.

Na sastanku se razgovaralo o pitanjima koja se javljaju pri obavljanju određenih djelatnosti i aktivnosti od strane crkvenih pravnih osoba. Cilj sastanka bio je što bolje razumijevanje poreznih i ostalih propisa koji uređuju obavljanje gospodarske djelatnosti, te naći rješenja za buduća postupanja u zajedničkom interesu.

Tom prilikom izraženo je obostrano zadovoljstvo održanim sastankom, te spremnost na daljnju suradnju.

U medijima je procurila informacija da će crkva plaćati nove poreze što je ministar Lalovac opovrgnuo. Uoči sjednice Vlade Lalovac je kazao da na sastanku s kardinalom Josipom Bozanićem nije bilo razgovora o dodatnom crkvenom porezu, nego da se razgovaralo o postojećim zakonskim i rješenjima reguliranim Ugovorom sa Svetom stolicom te da se otvorilo pitanje kako ponovno riješiti plaćanje doprinosa. 'Nema nikakvog dodatnog crkvenog poreza i uopće oko toga nije bilo razgovora', rekao je Lalovac odgovarajući na upit novinara, te ocijenio jučerašnji razgovor s Bozanićem konstruktivnim.


HIA 

ADRESAR HRVATA IZVAN RH

512 stranica,
2700 adresa

Adresar Hrvata izvan RH


Cijena 189 kn

Narudžba
info@ppr.hr
fax:+385-1-4848 634
made in croatia
 
       
spacer Vijesti | O nama | CRO turizam | Hr. brandovi | Oglasnik | Hr. iseljenici | Radio | Linkovi | Kontakt
Copyright © 2006 Patria-Promocija d.o.o. Sva prava pridržana.