HIA - Hrvatski iseljenički adresar
 
   
 
 

 

V I J E S T I - iz Hrvatske


like HIA on Facebook

13.12.2012.
Osvanulo najhladnije jutro,temperature i do -20 stupnjeva
Jutros su u Hrvatskoj izmjerene najniže temperature ove zime, iako kalendarski zima još nije ni počela. Minus 20 izmjereno je u Otočcu, minus 17 u Gospiću, Slavonskom Brodu i Čakovcu, minus 16 u Varaždinu i minus 15 u Zagrebu. 

snježna idila u Hrvatskoj,8.prosinca 2012
Zbog iznimno niske temperature u Zagrebu je nočas puknula magistralna vodovodna cijev na prostoru križanju Selske i Zagrebačke avenije. Policija je zatvorila promet u tom području, djelatnici za popravak kvara su odmah izašli na teren te se očekuje što prije normaliziranje stanja. Zbog puknuća vrelovoda zatvorene su i ulice braće Cvijića, Rudolfa Bićanića i Poljanom Dragutina Kalea, a autobusna linija Črnomerec-Dugave vozi preusmjereno Selskom cestom, Ozaljskom, Savskom do Studentskog doma Stjepana Radića.RANIJE OBJAVLJENO:


10.12.2012.
Nakon snježnih padalina Hrvatsku zahvatila i velika hladnoća

Jutros je Hrvatsku zahvatio val hladnoće, temperatura je u kontinentalnom dijelu ali i na Jadranu pala znatno ispod ništice. Najniža temperatura zabilježena je u Crnom Lugu i na Risnjaku gdje je jutros u u 7 sati izmjereno čak minus 18 stupnjeva Celzijevih, u Slavonskom Brodu minus 17 stupnjeva, u Gospiću minus 16 stupnjeva.
U Požegi i Slatini izmjereno je minus 15, u Karlovcu, Lipiku i Vinkovcima minus 13, u Bjelovaru, Čakovcu i Sisku minus 12, dok je 11 stupnjeva ispod ništice zabilježeno u Daruvaru, Hrvatskoj Kostajnici, Križevcima, Kutini, Virovitici i Vukovaru.
U Zagrebu, Đakovu, Krapini, Ogulinu, Osijeku i Varaždinu izmjereno je minus 10 stupnjeva Celzijevih.
Tijekom dana meteorolozi najavljuju da će temperatura u kontninentalnom dijelu dostići dostići najviše u prosjeku -5 do 0 stupnejva, a na Jadranu od 4 do 10 stupnjeva Celzijevih.8.12.2012.

Hrvatska zatrpana snijegom, Zagreb blokiran.
Hrvatsku je zahvatio snježni val. Snijeg od sinoć neprestano pada a situaciju dodatno otežava vjetar koji snijeg nanosi još više.
Stanje u Zagrebu je posebno teško. U jednom danu je palo oko 40 cm snijega , prema izjavama meteorologa zadnji put ovakva situacija je zabilježen zadnji put 1955.godine.
Onemogućen je prilaz Traumatološkoj klinici i bolnici Merkur. Hitna moli građane da se jave samo u slučaju težih ozljeda. U prekidu je većina brdskih autobusnih linija, do taksija je zbog velikog broja poziva nemoguće doći. Do daljnjega zatvorena je i zagrebačka zračna luka - od jutros ni jedan zrakopolov nije niti poletio niti sletio. Croatia Airlines otkazala je letove iz Zagreba za London, Beč, Frankfurt, Zuerich i Muenchen te Split. Otkazani su i letovi iz Prištine, Sarajeva, Splita i Dubrovnika za Zagreb. Svi su putnici prebačeni na poslijepodnevne letove.Prema informacijama Zračna luka je u kasnim popodnevnim satima odblokirana.


Zimska služba radi punom parom, ali ne može ona tako brzo raditi koliko brzo može napadati novi snijeg. Ekipe nastavljaju borbu sa snijegom. Prioritet u čišćenju imaju autobusne trase, prilazi bolnicama, nadvožnjaci i mostovi. Samo noćas na zagrebačkim prometnicama potrošeno je oko 500 tona soli, a pred ekipama je golem posao jer treba čistiti oko 2600 kilometara prometnica.
Najteže stanje je na prometnici prema Sljemenu gdje nanosi snijega na pojedinim dijelovima dosežu i do 1 metra.

 Slike sa zagrebačkih ulica danas

Snijeg u Zagrebu, Jelačićev trg
foto: Jelačićev trg u Zagrebu, 8.12. 2012. u 12:00

snijeg u zagrebu, 8.prosinca 2012
foto: Zagreb (Ilica ) u smjeru Jelačićevog trga, 8.12.2012 u 12:00

Zagreb pod snijegom, 8.prosinac 2012.
foto: Zagreb, Bogovićeva ulica (kučice s Adventskog sajma zatvorene),
8.12.2012. u 12:00

Zagreb pod snijegom, Tkalčićeva ulica
foto: Zagreb ,Tkalčićeva ulica, 8.12.2012 u 12:00


Zagreb pod snijegom, Ribnjak
foto: Zagreb, Ribnjak (tramvajska prometnica),
8.12.2012. u 12:00

     
       
spacer Vijesti | O nama | CRO turizam | Hr. brandovi | Oglasnik | Hr. iseljenici | Radio | Linkovi | Kontakt
Copyright © 2006 Patria-Promocija d.o.o. Sva prava pridržana.